Voetbalclub Ajax maakt verlies

Voetbalclub Ajax maakt verlies
AMSTERDAM - Ajax heeft over 2005/06 een nettoverlies geleden van 6,6 miljoen euro, tegen een winst van 2,8 miljoen euro een jaar eerder. Dat heeft de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland maandag bekendgemaakt. Het is voor het eerst sinds 2002/03 dat Ajax netto rode cijfers schrijft.
Onverwacht komt het verlies niet. De club sprak in juli al de verwachting uit dat het jaar negatief zou worden afgesloten, vooral door het uitblijven van omvangrijke transferresultaten, reorganisatiekosten en gedane investeringen in onder andere spelers en infrastructuur.

Het operationele resultaat, het bedrijfsresultaat voor afschrijving en resultaat vergoedingssommen, steeg van 4,7 miljoen naar 7,0 miljoen euro positief. De omzet kwam over 2005/06 uit op 74,4 miljoen euro, tegen66,6 miljoen euro een jaar eerder.

Over 2006/07 wordt een breakeven operationeel resultaat verwacht. Het netto resultaat is bij Ajax afhankelijk van de financiële afloop van het meedoen aan de play-offwedstrijden aan het eind van het seizoen en het realiseren van transferresultaten.

,,Het verwachte tekort in het saldo vergoedingssommen kan daardoor leiden tot een negatief resultaat'', zo stelt de Amsterdamse club bij de verwachtingen voor 2006/07.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.