Braziliaanse staalgroep CSN mengt zich in overnamestrijd Corus

Braziliaanse staalgroep CSN mengt zich in overnamestrijd Corus

Foto: rr

AMSTERDAM - Het Braziliaanse staalconcern CSN heeft investeringsbank Lazards in de arm genomen om de mogelijkheden te onderzoeken om een bod uit te brengen op Corus.
Dit meldt de Britse krant The Sunday Times.

CSN zou daarmee de strijd aangaan met het Indiase Tata Steel, dat afgelopen donderdag officieel een bod van GBP 4,3 miljard, ofwel 455 pence per aandeel, uitbracht op Corus. Inclusief schulden bedraagt de waarde van het bod GBP 5,1 miljard.

Volgens de Britse krant, die geen bronnen noemt, zou het Duitse staalconcern Thyssen Krupp ook een bod voorbereiden op Corus. Het Russische staalbedrijf Serverstal zal zich volgens de zondagskrant niet mengen in een overnamestrijd rond Corus, aangezien het bedrijf druk bezig is met de voorbereidingen voor de beursgang in Londen. In het geval van een biedingsstrijd rond Corus zal Tata Steel zich volgens The Sunday Times 'zo goed als zeker' terugtrekken. Beleggers speculeerden afgelopen vrijdag al op een hoger bod op Corus, waardoor de koers van het aandeel tot ruim boven de overnameprijs steeg.

Het management van Corus heeft al aangegeven het bod van Tata Steel te ondersteunen. Volgens The Sunday Times werd in het afgelopen weekend duidelijk dat bestuursvoorzitter Philippe Varin van Corus zo'n GBP 10 miljard zal verdienen aan de transactie, waarvan GBP 5 miljoen in aandelen en opties en een gelijk bedrag uit een prestatiepakket.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees