Bestuur UCB keurt overname Schwarz Pharma goed

BRUSSEL - De buitengewone algemene vergadering van 23 oktober van biofarmabedrijf UCB heeft de overname van het Duitse Schwarz Pharma unaniem goedgekeurd. Dat zei woordvoerder Jean-Christophe Donck. UCB hoopt de overname nog dit jaar rond te hebben.


Het Belgische farmaconcern lanceerde eind september een bod van 4,4 miljard euro op het Duitse farmabedrijf Schwarz Pharma. UCB biedt per aandeel Schwarz Pharma EUR 50 in cash plus 0,8735 nieuw uit te geven aandeel UCB. Het bod wordt gesteund door de familie Schwarz, die ongeveer 60% van de aandelen van Schwarz Pharma in handen heeft. Uit de krachtenbundeling van UCB en Schwarz Pharma ontstaat een biofarmaceutische groep met een omzet van meer dan 3,3 miljard euro en met een globale leiderschapspositie in neurologie.

Op de BAV was ruim 55 procent van de aandelen vertegenwoordigd. Volgens woordvoerder Donck werd de overname van Schwarz Pharma unaniem en zonder bijkomende vragen goedgekeurd.

UCB zal het overnamedossier nu indienen bij de Belgische en Duitse marktautoriteiten. De Europese en Amerikaanse mededingingsinstanties zijn reeds ingelicht over het dossier. Gehoopt wordt dat midden november het eigenlijke bod kan starten. Die procedure zal naar verwachting een zes-tal weken in beslag nemen, zodat eind dit jaar of begin volgend jaar de overname een feit is. Donck verwacht gedurende de hele operatie weinig tot geen problemen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees