AT&T boekt meer kwartaalwinst dan verwacht

AMSTERDAM- AT&T, Amerika's grootste telecombedrijf, heeft de winst in het derde kwartaal van dit jaar met ruim 70 procent zien toenemen tot 2,2 miljard dollar. Met name de mobiele tak van AT&T was de groeimotor achter de kwartaalresultaten.


De winst per aandeel van AT&T kwam in de verslagperiode uit op USD 0,56, een toename met bijna 50%. Exclusief fusiegeralateerde kosten bedroeg de winst per aandeel USD 0,63. Economen gepolst door Thomson Financial rekenden op een winst per aandeel van USD 0,58.

De groei van de winst kwam voornamelijk voor rekening van de mobiele activiteiten van AT&T. 'Mobiel liet een indrukwekkende magegroei zien, samen met een sterke aanwas van nieuwe abonnees en een omzetgroei', aldus bestuursvoorzitter Edward Whitacre maandag in een persbericht.

Netto mocht de mobiele tak van AT&T 1,4 miljoen nieuwe abonnees verwelkomen. De omzet uit de mobiele activiteiten groeide met 9,2% op jaarbasis en 3,6% op kwartaalbasis. Voor fusiegerelateerde kosten name het bedrijfsresultaat met bijna 35% toe tot USD 1,9 miljard.

Eind maart van dit jaar kondigde AT&T aan zijn sectorgenoot Bellsouth over te nemen. De overname zal via een aandelenruil plaatsvinden. Aandeelhouders hebben al groen licht gegeven voor de overname. De autoriteiten zullen op 3 november aanstaande een uitspraak doen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees