Aandeel Option keldert na winstwaarschuwing

Aandeel Option keldert na winstwaarschuwing

Topman Jan Callewaert van Option

Brussel - BRUSSEL - De beurskoers van de Leuvense specialist in mobiel dataverkeer Option is vanmorgen meer dan een kwart gedaald. De beleggers dumpen het aandeel massaal na een verlaging van de omzetverwachtingen voor dit jaar.
Woensdagavond sloot het aandeel op 14,89 euro. Rond 11 uur vanmorgen was dat al gezakt tot 10,80 euro.

Option kwam voor de opening van de markte met een verontrustend persbericht. Als gevolg van moeilijkere marktomstandigheden en een tragere omzetgroei in de eerste jaarhelft stelt het technologiebedrijf nu een jaaromzet tussen 320 en 340 miljoen euro in het vooruitzicht. Totnogtoe mikte Option op een omzet tussen 355 en 375 miljoen euro.

De bedrijfswinstmarge zal dan weer in lijn liggen met de 12 procent van in het eerste kwartaal, zegt de groep nog in een persbericht. Ook dat is lager dan eerder was aangegeven. Bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers gaf Option nog mee op een bedrijfswinstmarge van 14 tot 15 procent te rekenen.

Volgens Option zullen de omzetcijfers voor de eerste jaarhelft ongeveer 8,5 procent onder de gemiddelde verwachting liggen. De omzet voor het eerste kwartaal zou tussen de 80 en de 82 miljoen euro schommelen. In de eerste drie maanden van het jaar had Option een omzet van 69,1 miljoen euro gerealiseerd. De technologiegroep maakt zijn definitieve halfjaarcijfers bekend op 26 juli.

'Tijdens de eerste jaarhelft hebben de telecomoperatoren aan een minder hoog tempo nieuwe toepassingen voor snel dataverkeer op de markt gebracht dan ze begin dit jaar hadden aangekondigd. Als gevolg daarvan ligt de nadruk in onze productmix meer bij oudere producten met lagere marges', legt Option uit in een persbericht. De groep benadrukt wel dat ze in het tweede kwartaal 21 procent meer nieuwe producten heeft verkocht dan in de eerste drie maanden van 2007.

In het persbericht geeft Option verder aan dat het een consultant onder de arm heeft genomen om na te gaan hoe het bedrijf zich 'efficiënter en meer flexibel kan opstellen in een dynamische marktomgeving'. De groep geeft ook mee dat er in de tweede jaarhelft een vernieuwde organisatiestructuur zal worden geïmplementeerd.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees