Bel20 zet herstelbeweging voort

Op Euronext Brussel trekt de Bel20 de positieve lijn van voor het weekeinde door in de nieuwe handelsweek. Vrijdag kozen de koersen duidelijk voor een opwaatse richting na de publicatie van enkele deugddoende macrodata over de Amerikaanse economie. Vooral beter dan verwachte cijfers over de geteisterde huizenmarkt werden door beleggers op applaus onthaald.


Veel bedrijfsnieuws is er op maandagochtend niet. Er heerst een stilte voor de storm, want later deze week volgt een vloed aan halfjaarresultaten met een hoogtepunt op vrijdag.

Na drie kwartier handel staat de Bel20 0,7 procent hoger op 4.255,87 punten. Er zijn zes dalers, de 13 andere indexleden kiezen de weg omhoog. Inbev gaat op kop, in de aanloop naar de cijfers van donderdag voorbeurs. Het aandeel wint 2,4 procent tot 57,48 euro en stijgt voor de zevende dag op rij. UCB staat laatste met 1,7 procent verlies tot 41,31 euro.

Van de financials staat enkel Fortis in de min met een verlies van 0,4 procent tot 27,13 euro. KBC wint 0,9 procent tot 92,56 euro, terwijl Dexia 0,3 procent wint tot 19,89 euro. Vrijdag nog had de financiele sector in Europa het nog maar eens hard te verduren. Amerikaanse rommelhypotheken zorgden toen andermaal voor nervositeit.

Belgacom verliest 0,2 procent tot 30,90 euro. Beter dan verwachte cijfers en opgetrokken jaarverwachtingen leverden de telecomgroep vrijdag nog 3,7 procent winst op. Op maandag temperen analistencommentaren de verwachtingen. Bij KBCS klinkt het dat er nog steeds geen reden tot opwinding is, terwijl Rabo meldt dat Belgacom nog steeds niet aantrekkelijk is. KBCS verhoogde wel het koersdoel, bij Rabo ging het advies hoger.

Umicore wint 0,8 procent tot 165 euro. Het aandeel stijgt voor de zesde dag op rij en klimt zo langzaam uit het dal van de kredietcrisis die vanaf eind juli volop toesloeg. Zinifex, de Australische partner van de materiaaltechnologiegroep voor de joint venture Nyrstar, deelde maandag een recordnettowinst van 802 miljoen euro mee over het boekjaar 2006/2007. Op het einde van de week wordt Nyrstar, de grootste zinkproducent ter wereld met een capaciteit van 1,1 miljoen ton per jaar, een apart bedrijf.

Op de brede markt staat ThromboGenics stabiel op 10,25 euro, na eerst lager te zijn geopend. Het Leuvense biotechbedrijf leed in de zeven maanden van december tot juni een nettoverlies van 8,6 miljoen euro. De kaspositie nam toe van 33,7 miljoen euro tot 49,3 miljoen euro, te danken aan de kapitaalverhoging die de groep in mei doorvoerde.

De uitgaven voor Onderzoek & Ontwikkeling namen toe tot 9,3 miljoen euro. De inkomsten bedroegen 1,3 miljoen euro. Inkomsten uit royalties behaalde ThromboGenics niet langer.

Leasinvest Real Estate klimt 0,7 procent tot 71 euro. De vastgoedgroep heeft over zijn gebroken boekjaar 2006/2007 een geconsolideerd nettoresultaat gerealiseerd van 34,9 miljoen euro. Dat is een stijging met 77 procent ten opzichte van de 19,7 miljoen euro die vorig boekjaar gehaald werd.

DIeteren duikt 1,1 procent lager tot 281,17 euro. ING WB verlaagde zijn koersdoel voor de autodienstengroep in afwachting van de halfjaarcijfers dinsdag.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees