De Gulden Cop wordt volwaardig restaurant

© © Kurt Vermeir

Temse is weer een eetgelegenheid rijker. De zaakvoerders van De Gulden Cop openden boven hun brasserie aan de Markt een volwaardig restaurant. Eentje waar klanten hun eigen wijn mogen meebrengen.

(KUV)

'De oorspronkelijke bedoeling van het restaurant op de eerste verdieping van onze zaak, had alles te maken met het rookverbod in de horeca', zegt zaakvoerder Johan Blijweert. 'Zo wilden we beneden alleen drank serveren en boven eten. Op die manier konden klanten beneden opnieuw een sigaret opsteken.'

Maar omdat het rookverbod geen omzetverlies betekende voor de zaak, zijn de eigenaars afgestapt van dat idee. 'Over enkele jaren wordt wellicht in alle horecazaken een rookverbod ingevoerd', zegt Blijweert. 'Daarom blijft het verbod ook op de benedenverdieping van kracht en kunnen we zo de eetkaart daar uitbreiden.'

De voorbereidingen voor de opening van het restaurant waren vijf maanden van intensieve arbeid. 'Het kostte bloed, zweet en tranen', aldus Johan Blijweert en echtgenote Kodou Samba. Een extra service voor de restaurantklanten is dat ze hun lievelingswijn of -champagne kunnen meebrengen. 'Wij brengen de flessen op temperatuur en vragen een schenkingsrecht van 10euro per fles. Zo kun je ook op restaurant je favoriete wijn drinken.'

'Op onze wijnkaart staan trouwens heel wat topwijnen die je kunt drinken voor minder dan 20euro. We goochelen niet met winstmarges van tweehonderd procent of meer. We rekenen bij ons aankoopbedrag alleen een vast bedrag bij. Zo kunnen we topwijnen aanbieden tegen een eerlijke prijs.'

www.deguldencop.be

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio