Leerlingen De Regenboog nemen film op

Leerlingen De Regenboog nemen film op

In de film tonen de leerlingen van het tweede leerjaar B onder meer een acrobatie-act. ivh Foto: © Ivan Vanhove

ERTVELDE - Voor de leerlingen van het tweede leerjaar B van GO-school was het een bijzondere woensdagvoormiddag. Ze mochten zelf bedachte acts opvoeren en daarvan werden beelden gemaakt voor een filmpje.

'Al twee weken werk ik met mijn leerlingen rond het thema media. We bezochten de studio's van AVS en Radio 2 en bekeken kranten', zegt juf Marie-Rose Van de Velde. 'Dat bracht de kinderen op het idee een filmpje te maken waarin ze zelf zouden acteren. In hun zogeheten 2B-show zou elke leerling zijn ding doen. De kinderen planden onder meer acrobatie, een clownsact, een ludiek weerbericht, dansjes en moppentappen. Stefaan Lesage uit Ertvelde, een kennis van een van mijn leerlingen, legt na enkele repetities alles vast op beeld.'

'Dat acteren, is leuker dan in de klas lezen en rekensommetjes maken', zegt Vic Bassier (8). Yorben D'Haese (7) uit Ertvelde speelde clown. 'Het kostuum is van mijn broer Yentel. Ik mocht het een dag lenen. Met mijn vriendje Levi Cornette deden we iets grappigs. Hij legde een blaas onder mijn poep op de stoel. Dat wekte de indruk dat ik een ferme wind liet, maar dat was niet zo. Ik wist vlug wie de schuldige was en ik probeerde ook hem een poets te bakken', legt Yorben enthousiast uit.

Chenao mocht een ludiek weerbericht presenteren. Ze was uitgedost in een kleurrijk kleed en had een paraplu en grote zon in de hand. Voor het demonstreren van hagel gooide een assistente kleine papieren balletjes en wind werd met een ventilator geïmiteerd. 'Hoe lang het filmpje wordt, weet ik nog niet. Ik zal de beelden monteren, de generiek verzorgen, voor bijpassende muziek zorgen en ook een trailer maken', belooft Lesage.

Als alles klaar is, mogen de ouders naar de première komen. 'Dan verkopen we drankjes en popcorn zoals in een echte bioscoop', besluit Van de Velde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio