Hoofden in de koelkast

De gruwelijkheid van zijn moorden maakte van Jeffrey Dahmer een van meest beruchte seriemoordenaars uit de geschiedenis. De Amerikaan (1960-1994) uit Milwaukee, Wisconsin, bracht ten minste 17 mannen om tussen 1978 en 1991. Op zijn 18de pleegde hij zijn eerste. In 1991 maakte hij één slachtoffer per week.

Een van zijn slachtoffers ontsnapte in 1991, maar toen de 14-jarige jongen naakt op straat werd ontdekt door de politie, brachten de agenten hem zowaar terug naar Dahmer. Ze waren een koppel en hadden ruzie gehad, verklaarde Dahmer. Die avond bracht de koele seriemoordenaar de tiener om het leven. Hij bewaarde de schedel als souvenir.

Een ander ontsnapt slachtoffer leidde uiteindelijk in datzelfde jaar wel tot de arrestatie van Dahmer. In de koelkast werden hoofden gevonden. Dahmer bleek ook niet vies te zijn van kannibalisme.

Dahmer werd in 1994 in de gevangenis doodgeslagen door een andere gevangene. Onder meer de rockbands Slayer en Violent Femmes wijdden een song aan hem. Het boek Zombie van auteur Joyce Carol Oates gaat over hem.

2

Corrigeer

MEER NIEUWS