Dynamische verkeersborden in werking

De twintig dynamische verkeersborden die op de invalswegen rond Turnhout staan, zijn in werking. Ze wijzen bezoekers de kortste weg naar een parkeerplaats.

(wlt)

Bezoekers kunnen in Turnhout terecht op verschillende centrumparkings. Zowel op de Ring als op de invalswegen staan nu grote borden die je via de juiste weg naar de centrumparkings leiden. 'Dit dynamische bewegwijzeringsysteem geeft de bezetting weer van de centrumparkings en zorgt voor een vlotte en gerichte doorstroming naar elke parking', zegt burgemeester Francis Stijnen (CD&V). 'Zowel het verkeer dat op de Ring rijdt als het verkeer op de invalsweg komt een bord tegen met de aanduiding van zones en parkings. De zones zijn genoemd naar attractiepunten die voor alle bezoekers duidelijk zijn: de Grote Markt, Gasthuisstraat en de Warande. In elke zone zijn er een of meerdere centrumparkings. Op de borden kan ook de route naar een bepaalde parking gewijzigd worden, bijvoorbeeld bij een verkeersopstopping.'

Op termijn zullen alle parkings gegevens doorsturen over het aantal vrije plaatsen. Die met slagbomen doen dat nu al, de andere krijgen een lus die het aantal wagens detecteert. Turnhout werkt bovendien samen met het bedrijf FLOW. De stad kan zo in de toekomst beslissen om info over vrije parkeerplaatsen ook naar navigatiesystemen en smartphone-applicaties te versturen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio