Lembeek Leeft neemt organisatie jaarmarkt over

Lembeek Leeft neemt organisatie jaarmarkt over

Het jaarmarktcomité van Lembeel stopt ermee en heeft opvolging gevonden in Lembeek Leeft.yds

HALLE - Het dorpscomité Lembeek Leeft organiseert op zondag 21oktober voor de eerste keer de jaarmarkt in Lembeek. Het feestcomité neemt de fakkel over van het jaarmarktcomité, dat al enkele jaren opvolging zocht.

Al meer dan 150jaar trekt Lembeek in de derde week van oktober massaal naar de jaarmarkt. 'Aanvankelijk was het de maandag na de derde zondag van oktober, maar enkele jaren geleden hebben we het verplaatst naar zondag om meer mensen te kunnen aanspreken. Vroeger nam iedereen verlof als het jaarmarkt was in het dorp, maar die tijd is helaas voorbij', zegt het huidige jaarmarktcomité. 'De jaarmarkt wordt al jaren getrokken door dezelfde mensen en opvolging binnen ons eigen comité zat er niet aan te komen. Toch vonden we het spijtig om zomaar de boeken dicht te doen en een monument zomaar te begraven. Daarom gingen we op zoek naar opvolging buiten ons comité', zegt Fons Geeraerts, voorzitter van het jaarmarktcomité.

Die opvolger vond het jaarmarktcomité in het feestcomité Lembeek Leeft, dat elke zomer op het Claesplein in Lembeek een dorpsfeest op poten zet. 'Toen het jaarmarktcomité met de vraag afkwam, hebben we daar even over nagedacht. Uiteindelijk vonden wij als Lembekenaren ook dat de jaarmarkt niet verloren mocht gaan', zegt Bart Mary van Lembeek Leeft. 'Naast de jaarmarkt zelf op zondag 21oktober, organiseren we ook een kermis in het dorp en de feestmarkt met marktkramen. Zeker het eerste jaar willen we gewoon afwachten wat op ons afkomt en lanceren we nog geen vernieuwingen. Daarna zien we wel. Volgend jaar wil Fons Geeraerts van het jaarmarktcomité ons wel nog begeleiden.'

Deze week beslist de Halse gemeenteraad over de concessieovereenkomsten die nodig zijn voor de jaarmarkt en de kermis in Lembeek. Die worden van het jaarmarktcomité overgedragen op Lembeek Leeft. Die laatste vereniging kan rekenen op een team van 17vrienden die allen vrij ervaren zijn in het organiseren van evenementen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio