Fotografencollectief De Pajot tovert schepenbank om tot fotosalon

© Aimé Bailly

© Aimé Bailly

© Aimé Bailly

© Aimé Bailly

© Aimé Bailly

© Aimé Bailly

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het fotografencollectief De Pajot organiseerde zaterdag 22 en zondag 23 november reeds voor de derde keer een fototentoonstelling met eigen werk. Het was schepen van cultuur Filip Van Ginderdeuren (Open VLD – LVB) die de eer te beurt viel om deze tentoonstelling tijdens de vernissage van 21 november te openen.

Aimé Bailly

Fotografencollectief De Pajot was dit jaar aan haar lustrumviering toe en mag dus vijf kaarsjes uitblazen.

Voorzitter Roland Van den Bossche stelde in zijn toespraak dat photoshoppen vandaag een werkwoord is,maar dat iedere digitale camera in feite al uitgerust is met een mini photoshop.

Schepen Filip Ginderdeuren zei dat vrijdagavond voor hem qualtity time is met zijn familie,maar dat hij voor de opening van deze tentoonstelling graag een uitzondering maakt.

Hij verwees ook naar de samenwerking van de gemeente met het fotografencollectief bij het binnenhalen van het kunstwerk The Wave tijdens de wedstrijd Kunst op Komst van Radio 2. Dit kunstwerk zal op zondag 21 december 2014 om 14u30 aan de kerk van Eizeringen ingehuldigd worden.

12 kunstenaars aan het werk

Tijdens dit fotosalon toonden 12 leden hun werk. Deze kunstenaars spelen met licht en brengen industrieel en ander erfgoed prachtig in beeld. Ook tijdens buitenlandse reizen wordt er inspiratie opgedaan. Wie bereidt is te evolueren van ‘Kiekjesmaker’ naar fotograaf, kan vrijblijvend kennis maken met het fotografencollectief.

Meer info vindt u op hun website.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio