Lennik Match!t De Gronckel en het Pajottenland

De Gronckelman door Jurgen Massagé Foto: Aimé Bailly

Lennik - Het thema van de Week van de Amateurkunsten 2016 is Match! In Lennik MATCH!en ze De Gronckel en zijn mooie Pajottenland met kunstenaars en collectieven door samenwerking de confrontatie aan te gaan.

Een op de drie Vlamingen maakt kunst in de vrije tijd. Ook in Lennik! Individuele Lennikse amateurkunstenaars, tijdelijke collectieven, bewoners van Home Zonnestraal en Fotografencollectief De Pajot gingen naarstig aan het werk en tonen hun passie voor schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, enz. Zij krijgen op zaterdag 30 april, zondag 1 mei en zaterdag 8 en zondag 9 mei de kans hun werk tentoon te stellen tijdens de expo WAKker Lennik.

In Zonnestraal kan je kennis maken met het werk van verschillende Pajotse kunstenaars. Centraal staat De Gronckel en het Pajottenland.

De Gronckel wordt hier in Lennik al jaren belichaamt door Emiel Walraevens. Met zijn bel en krachtige stem luistert hij in Lennik op zijn eigen gereide wijze tal van activiteiten op.

Liliane Creces, Hilde Lippens, Jurgen Massagé en Frey Van der Haegen lieten zich inspireren door de figuur van De Gronckel.

Taart en drank werden verzorgd door Oxfam Wereldwinkel Lennik

Week van de Academies

De Week van de Academies valt in 2016 voor het eerst samen met de WAK. Voor deze gelegenheid heeft de academie Peter Benoit haar ateliers geMATCH!t. De leerlingen en docenten krijgen de gelegenheid om de uitdaging aan te gaan en hun verschillende disciplines te combineren en te tonen aan het grote publiek.

Verdere programma

Expo WAKKer Lennik: site Zonnestraal zondag 1 mei 2016 van 14u tot 18u, zaterdag 7 mei 2016 van 14u tot 18u, zondag 8 mei 2016 van 14u tot 18u.

Woord Match: feestzaal Sint-Martens-Lennik (Afdeling woord L4) dinsdag 3 mei 2016 van 16u tot 17u.

Academie Match: zaal academie woensdag 4 mei 2016 om 20 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio