Studie windturbines blijft splijtzwam

Afspraken moeten nagekomen worden Foto: lennik kwadraat

Lennik - Deze voormiddag stond de studie in verband met de haalbaarheid van het plaatsen van windmolens op de agenda van het schepencollege. Verder dan agendering kwam men niet.

Tijdens de laatste gemeenteraad had schepen Geert De Cuyper (LENNIK KWADRAAT) aangekondigd dat hij de studie in verband met de haalbaarheid van het plaatsen van windmolens op de agenda van het volgende schepencollege zou plaatsten.

Burgmeester Irina De Knop (LVB) wilde deze morgen het punt verdagen, maar schepenen Geert De Cuyper en Etienne Van Vaerenbergh (LENNIK KWADRAAT) en schepen Eddy Warrand (LEF) waren het hiermee niet eens. Hierop sloot de burgemeester de vergadering af.

Bij LENNIK KWADRAAT vraagt men zich af waarom er nog afspraken moeten worden gemaakt die op de valreep telkens worden opgezegd. ‘In een goed bestuurde gemeente worden gemaakte afspraken gevolgd en is het de taak van een burgemeester om dit ook af te dwingen. Het is spijtig om vast te stellen dat dit in Lennik niet mogelijk is voor de burgemeester. Voor ons kan Lennik en zijn bevolking niet de dupe worden van dit inconsequent gedrag’, aldus nog LENNIK KWADRAAT

Ook schepen Eddy Warrand is not amused. ‘Dit heeft tot gevolg dat er geen betalingsmandaten werden goedgekeurd, wat tot gevolg heeft dat de leveranciers opnieuw een weekje langer op hun centen moeten wachten. Tevens is er geen enkel bouwdossier besproken en goedgekeurd, geen enkel personeelsdossier werd besproken, of kort gezegd, het was weer een maat voor niets!

Werken Eizeringen

LENNIK KWADRAAT klaagt ook nog het inconsequente gedrag van de burgemeester aan in verband met de wegomleidingen en verkeersveiligheid in Eizeringen. ‘Tussen de verschillende actoren en de gemeente werd er overeenstemming gevonden die voor iedereen aanvaardbaar was. Evenwel vond Irina De Knop het nodig om zelf eigengereid na dit akkoord nog aanpassingen te doen. Gevolg was dat het gemeentehuis werd overstelpt van telefoons van ongeruste burgers.’

LENNIK KWADRAAT stelt dan voor Irina De Knop de verkiezingsstrijd is begonnen en dat ze alles in het werk stelt om haar collega’s schepenen van de andere partijen te beschadigen.

Eddy Warrand stelt het zo. ‘Begrijpe wie begrijpe kan, maar onze onervaren burgemeester heeft nog steeds niet begrepen hoe ze een gemeente moet besturen.’

We vroegen via mail een reactie aan burgemeester Irina De Knop, maar ontvingen nog geen antwoord.
 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio