Zondag 28 juni van 10 tot 18 uur

KTA Melle organiseert Open Tuin

Melle - Vanaf 1 september 2009 wordt in het eerste leerjaar van de tweede graad het studieaanbod van de Tuinbouwschool aanzienlijk verruimd. Leerlingen uit zowel de technische, als de beroepsrichting kunnen opteren voor een lessenpakket waarin niet alleen planten en milieu, maar ook dieren uitgebreid aan bod komen. Dat is een droom die uitkomt voor vele leerlingen. De Open Tuin van 28 juni wil een duidelijk beeld schetsen van dat vernieuwde studieaanbod. Logisch dus dat er heel wat representatie is van dierenverenigingen en hobbyisten die bepaalde dierengroepen in de kijker zetten. Voor meer info, klik verder.

In de afdeling Bloementeelt is er bijvoorbeeld een bewegwijzerd parcours dat uitmondt in de tropische serre. De lesgeefsters van de Bloemenacademie bieden hun werkstukken te koop aan en geven uitleg over de zaterdaglessen bloemschikken.
In de oranjerie staan de eindwerken van de leerlingen van het secundair onderwijs, specialisatie bloemschikken.

De afdelingen (sier-)boomteelt, fruitteelt, het natuurreservaat en het landschapspark staan eveneens open voor het publiek. Er wordt deskundig advies gegeven over snoeien, bemesten,... van alle mogelijke sierplanten en bomen.

Op de kunst- en ambachtenmarkt demonstreren aquarellisten, houtsnijders, keramisten, juwelenmakers, makers van tuinornamenten, ... hun artistieke bezigheid.

Er zijn talrijke informatie- en demostanden met aan de tuinbouwsector gelinkte producten, toebehoren en machines (o.a. boomverzorging en -snoei).

Voor het volledige programma, klik hier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio