colruyt groep mag buurtwinkel bouwen in buurt van Delhaize

Buurtwinkel Okay krijgt bouwvergunning

Buurtwinkel Okay krijgt bouwvergunning

Simulatie van de inplanting van de OKay-winkel. ‘De parking is voldoende groot zodat de vrachtwagens perfect kunnen indraaien zonder het verkeer op de Laarnebaan te belemmeren', zegt men bij de Colruyt-groep Foto: if

Destelbergen - De Colruyt-groep heeft het licht op groen gekregen van het schepencollege voor de bouw van een Okay-buurtwinkel aan de Laarnebaan in Heusden. Er werden 20 bezwaarschriften ingediend, maar die werden één voor één weerlegd door het Schepencollege. Eerder al lieten begin juni een aantal inwoners hun ongenoegen blijken op een hoorzitting over de bouw van de winkel in hun residentiële buurt, maar zij delven nu dus het onderspit bij het gemeentebestuur.

'Volledigheidshalve moet het toch gezegd worden dat er veel voorbesprekingen zijn gebeurd tussen het gemeentebestuur en Okay', zegt communicatie-ambtenaar Mario Van der Gucht. Zij krijgen die vergunning dus niet zonder moeite. 'Okay heeft met heel wat opmerkingen van het gemeentebestuur rekening gehouden en de plannen altijd op hun vraag aangepast aan het residentiële karakter van de buurt', aldus Van der Gucht.

De bouwvergunning is nu afgeleverd aan Colruyt. Het is nog niet duidelijk of de tegenstanders protest zullen aantekenen bij de provincie.

Eerdere artikels over het OKay-project kan u hier en hier lezen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio