tweede fase van start

Gigantische buispalen voor nieuwe brug verrijzen aan de Oude Dokken

Voor de bouw van de fiets-en voetgangersbrug worden momenteel twee 28 meter lange funderingspalen in de grond geheid. Foto: ABG

Gent - Voor de bouw van de eerste voetgangers- en fietsbrug over het Handelsdok worden vandaag en morgen twee 28 meter lange funderingspalen in de grond geheid. De bouw van de brug luidt de aanleg in van het nieuwe stadsdeel Oude Dokken aan de Dampoort.

De werken aan de eerste van de drie fiets- en voetgangersbruggen, die de toekomstige nieuwe wijk aan de Oude Dokken met de historische binnenstad moet verbinden, schieten goed op.

De betonnen landhoofden, die de kade en de brug met elkaar verbinden, zijn afgewerkt.  Begin deze week ging de tweede fase van start. In die fase worden de funderingen van de brug, inclusief het mechanisme dat de brug in beweging zet, in het water
opgetrokken. Deze werken gebeuren volledig van op het water. 

Twee enorme stalen buispalen worden in het water geplaatst op de plek waar de steunpunten van het beweegbaar gedeelte van de brug komen te staan. Beide palen hebben een diameter van 3 meter en bestaan uit verschillende delen die ter plaatse aan elkaar worden gelast.

De totale constructie kost 2,8 miljoen euro. De brug moet afgewerkt zijn tegen juni 2011.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio