Frank De Winne krijgt een eredoctoraat van de UGent

Frank De Winne krijgt een eredoctoraat van de UGent

Foto: epa

Gent - Astronaut en Strafste Gentenaar Frank De Winne krijgt op 17 november een institutioneel eredoctoraat aan de UGent. Hij treedt daarmee in de voetsporen van ondermeer Kofi Annan, Jacques Rogge, Dirk Frimout en Desmond Tutu.

De Winne ontvangt het eredoctoraat omwille van zijn uitzonderlijke prestaties in de ruimtevaart en zijn buitengewone ingenieursloopbaan. Eerder kreeg De Winne al een eredoctoraat van de Universiteit Hasselt en Universiteit Antwerpen.

‘Wij hopen bovendien dat de uitreiking van het eredoctoraat een sterke promotie kan betekenen naar jongeren voor de universitaire ingenieursopleidingen’, klinkt het bij de UGent en ‘wij zijn ervan overtuigd dat zo’n eredoctoraat de uitstraling van de UGent ten goede komt.’

De uitreiking vindt plaats op 17 november vanaf 19 uur in het Ufo tijdens de Academische Zitting naar aanleiding van 175 jaar Ingenieursopleiding aan de Universiteit Gent en het project “Roadmap Vlaanderen - Scharnier voor Verandering” van de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV) en de Vlaamse Ingenieurskamer (VIK).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio