op 21 december op de Sint-Baafssite

'En waar sterre bleef stille staan' speelt in Gent in openlucht

'En waar sterre bleef stille staan' speelt in Gent in openlucht

Screenshot van de film 'En waar de sterre bleef stille staan' Foto: Filmfestival Gent

Gent - De film 'En waar de sterre bleef stille staan' beleefde een succesvolle wereldpremière in Cannes en werd aan het Belgische publiek voorgesteld tijdens het Filmfestival Gent. De film van regisseur Gust Van den Berghe zal de grote zalen niet aandoen, maar speelt op 21 en 22 december in verschillende culturele centra en buurthuizen in Vlaanderen. In Gent kan je dankzij Circa terecht onder de blote sterrenhemel op de site van de Sint-Baafsabdij.

Te koud denkt u? Voor de buitenvertoning worden rug, billen en benen warm gehouden door exclusief verwarmende zitbanken van het 'Temple van Dreezen Instituut voor volkswarmte'. Voor wie de koude liever niet wil trotseren is een gelijklopende vertoning voorzien binnen in de refter van de Sint-Baafsabdij.

De voorstelling op 21 december start om 20 uur en duurt 60 minuten. Tickets kosten 5 euro en reserveren kan via volgende site 

De film, naar het verhaal van Felix Timmermans, vertelt het ongewone verhaal van de drie armoezaaiers Suskewiet, Pitje Vogel en Schrobberbeeck. Ze hebben genoeg van hun armoede en honger en besluiten deze Kerstmis ‘Driekoningen’ te gaan zingen. En met succes want ze zingen zich rijk. Wanneer ze echter op de terugweg naar het café in het bos verdwalen, zijn ze onverwacht als echte Drie Koningen getuige van de geboorte van een klein kindeke Jezus.

Ondersteboven van deze wonderlijke gebeurtenis schenken ze al hun zuurverdiende giften weg. 's Ochtends twijfelen ze echter aan hun gevoel van vervulling. En wanneer ze de volgende Kerst besluiten opnieuw te zingen er ontstaat ruzie over hun intenties. De wegen van ons drietal scheiden...

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio