VLD pleit voor belastingverlaging

Sint-Martens-Latem - Sint-Martens-Latem zal de basisbelasting per zelfstandige of privaatrechterlijke rechtspersoon voorlopig niet verminderen. Volgens Arnold Meirlaen, van de oppositiepartij Voor Latem en Deurle, is er nochtans ruimte om die belasting te verminderen van 165 naar 145 euro.


 De meerderheid van Welzijn, Samen en N-VA ging niet meteen op het voorstel in:  ‘Een belastingverhoging of verlaging moet bekeken worden in het totaalplaatje. Het is steeds de bedoeling dat de lasten evenredig verdeeld worden onder alle inwoners, economische bedrijven, horeca en pandeigenaars”, aldus Peter Draulans (N-VA), die er nog aan toevoegde dat die evenredige verdeling ook voorzien is in het meerjarenplan.
 Burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele  (Welzijn), sprong Draulans bij: “Ik ben altijd bereid om over de belastingen te debatteren, ik wil daar zelfs een werkgroep voor oprichten. En misschien hadden jullie die vraag eerder moeten stellen tijdens de commissie. Maar in het begin van de zitting het meerjarenplan goedkeuren, en meteen daarna in dezelfde zitting al een wijziging aanbrengen, dat kan niet”, aldus de burgemeester.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio