Sarah gebeten door Congo

Het gemeentebestuur van Herne ontvangt Maxime, de communicatieverantwoordelijke van damiaanactie uit Kinshasa. Foto: Annelies Desmet

Herne - Sarah Copriau uit Herne is gebeten door Congo en dit mede door haar onverbetelijke inzet voor de damiaanactie. Haar enthousiasme om zich in te zetten voor de damiaanactie gaat een tiental jaar terug.

Eind vorige eeuw maakte Sarah Copriau deel uit van de jeugdvereniging 13-plus, een jongerenvereniging die zich vooral inzette voor goede doelen maar in eerste instantie een opvangnet bood aan kinderen die in Herne hun vormsel hadden gedaan. In 1999 ging ze voor het eerst met 13-plus de straat op om stiften ten voordele van de damiaanactie te verkopen. Pas in 2007 besloot ze een stap verder te zetten en deel te nemen aan een bouwkamp. Sindsdien liet de microbe haar niet meer los, ze ging reeds drie keer naar Congo en plant deze zomer opnieuw te vertrekken met een groep jongeren. Ze besloot ook lid te worden van het comité en begeleidt nu zelf Vlaamse jongeren bij hun voorbereiding voor een bouwkamp.

In 2007 organiseerde Sarah samen met Kenneth Demol een heus benefietconcert in de kerk van Herne met Roos Van Acker als presentatrice en met verschillende muzikale gasten: het beroemd koor Thaleia, enkele leerkrachten van het Lemmensinstituut, Comme chez sax en een percussie-ensemble maakten hun opwacht, met groot succes tot gevolg. Haar contact met de communicatieverantwoordelijke uit Kinshasa werd steeds inniger en reeds meerdere keren ontving ze hem in Herne. Maxime broedt zelf met het idee om van Herne het damiaandorp te maken voor 2013. Indien het gemeentebestuur en Herne Solidair zijn plan ondersteunen, zullen er volgend jaar tal van activiteiten georganiseerd worden ten voordele van de damiaanbouwkampen in Congo. Ook hier zal Sarah haar tanden in zetten en niet snel los laten. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio