Driekart pakt uit met elfde Comedy Night én eigen bier

Driekart pakt uit met elfde Comedy Night én eigen bier

Foto: aft

Torhout - Driekart vzw pakt uit met een eigen biertje: Driekartje. De opbrengst gaat naar de Tuut van Tegenwoordig, de campagne tegen oorsuizen en gehoorschade. Bovendien keert de Comedy Night terug voor een elfde editie. Weliswaar op een nieuwe locatie.

Goed nieuws voor comedyminnend Torhout: vzw Driekart organiseert volgend jaar een elfde editie van de Comdedy Night. Even zag het ernaar uit dat de tiende editie de laatste zou zijn omdat de samenwerking met het bestuur van zaal De Biekorf op de wijk Driekoningen op de klippen liep. "Na de jubileumeditie van onze Comedy Night in maart werden we geconfronteerd met nieuwe voorwaarden om zaal De Biekorf te gebruiken en die maakten een verdere samenwerking onmogelijk”, zegt voorzitter Jürgen Soete van vzw Driekart. “Met onze vereniging steunen we immers goede doelen maar dan moeten we uiteraard iets aan onze Comedy Nights kunnen verdienen. Sinds 2014 hebben we al 14.000 euro geschonken aan vijftien goede doelen. Maar we wilden niet bij de pakken blijven zitten en hebben de voorbije maanden koortsachtig gezocht naar een nieuwe thuishaven. En die hebben we nu gevonden in Hostellerie 't Gravenhof langs de Oostendestraat. We zijn zaakvoerster Stéphanie Van Den Heuvel bijzonder dankbaar. Op 10 maart 2018 zal onze elfde Comedy Night daar plaatsvinden."

Het bestuur van Driekart onderging intussen enkele wijzigingen. Pionier Rudy Vandeputte, die de vereniging destijds oprichtte met de betreurde Jan Decoene, heeft het bestuur verlaten. Kenneth Deroo komt het bestuur versterken. De overige bestuursleden zijn gebleven: Wim Verplancke, Hilde Declerck, Anton Kerkhofs en voorzitter Jürgen Soete. "Met het verlaten van de wijk Driekoningen laat onze vereniging een stukje mooie geschiedenis achter zich", gaat Jürgen Soete verder. "We blijven een onafhankelijke vzw die met de opbrengsten van haar activiteiten goede doelen te ondersteunen. Doorheen de jaren is ons dna beetje bij beetje gewijzigd en heeft het huidige bestuur zich een eigen idenditeit aangemeten. Daarom pakken we uit met een nieuw logo. Hopelijk wordt dit op termijn het meest herkenbare logo van Torhout en omstreken."

Maar er is meer. Driekart vzw serveert voortaan ook een eigen biertje: Driekartje. "We hebben een eigen bier samengesteld onder het goedkeurend oog van Belinda en Brouwerij De Meester. Het bier van hoge gisting werd intussen gebotteld in flessen van 75 centiliter - "driekart" liter - en is momenteel aan het rijpen. We verwachten het bier op 17 juni voor een eerste keurproeving. Op zaterdag 1 juli kunnen de eerste flessen afgehaald worden. We zullen het bier serveren op onze Comedy Night maar het kan ook aangekocht worden. Een fles kost 7,5 euro en met de opbrenst steunen we een goed doel in het kader van de Warmste Week. De keuze viel op De Tuut van Tegenwoordig, de campagne van Torhoutenaar Bert Lecomte rond oorsuizen en gehoorschade. Het bier wordt in beperkte oplage gebrouwen. Snel bestellen is dus de boodschap." Het Driekartje kan je bestellen via de website www.driekart.be of door te mailen naar driekart@telenet.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio