VIDEO. De Fielesoofen verbreken wereldrecord barbecueën

Torhout - Het Torhoutse barbecueteam De Fielesoofen heeft zondagavond het wereldrecord barbecueën op zijn naam gezet. Bij snikhete temperaturen roosterden ze liefst 41 uur en 3 minuten aan één stuk vlees.

Liefhebbers van geroosterd vlees konden tijdens het Torhoutse batjesweekend hun hartje ophalen op de binnenkoer van Huis Bekaert. Daar deed het Torhoutse barbecueteam De Fielesoofen een gooi naar het wereldrecord barbecueën. Rudy Jaques, Patrick Vanrietvelde, Steven Jonckheere en Steven Declerck staken zaterdagochtend in alle vroegte hun houtskoolvuren aan en roosterden vlees tot zondagavond. Per uur mochten ze maar vijf minuten pauzeren. En dit bij snikhete temperaturen. De overige drie Fielesoofen Hans Neels, Benny Vandamme en Eric Dewulf zorgden voor de nodige logistieke ondersteuning en hielden het vochtgehalte van de roosterhelden op peil. 

De barbecuemarathon ging aanvankelijk enkele uren minder duren, maar het wereldrecord werd afgelopen maand scherper gesteld door een Italiaans team. Daarom moesten De Fielesoofen minstens 40 uur en 54 seconden vlees roosteren om een nieuw wereldrecord te vestigen. Onder luid gejuich verbraken de mannen zondagavond het record en beslisten ze vervolgens om door te gaan tot 41 uur en 3 minuten. De opbrengst van de vleesverkoop gaat naar goede doelen: het Kinderkankerfonds, de MUG-helikopter en het Daktari Project van arts Emily Vandamme in Uganda. Emily is de dochter van Fielesoof Benny Vandamme. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio