Nog één naam tekort op kieslijst SP.A Torhout

Nog één naam tekort op kieslijst SP.A Torhout

Nationaal SP.A-voorzitter John Crombez kwam de Torhoutse kandidaten succes wensen Foto: aft

Torhout - Op de twintigste plaats na heeft de Torhoutse SP.A haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar.

De oppositiepartij heeft momenteel vier gemeenteraadsleden en drie OCMW-raadsleden. Deze zeven mandatarissen staan allen opnieuw op de lijst. De lijst telt in totaal zeventien nieuwe gezichten, op een totaal van 27 kandidaten. Een van de namen die in het ook springt is die van Emmy Vermaut, de dochter van wijlen wielrenner Stive Vermaut en Vanessa Jodts, die momenteel al voor SP.A in de gemeenteraad zetelt en opnieuw op de lijst staat. Met haar achttien lentes is Emmy een van de jongste verkiezingskandidaten in Torhout. Ouderdomsdeken en fractieleider in de gemeenteraad Paul Dieryckx trekt zoals bekend de lijst. Zijn dochter Brenda staat op plaats zestien.? Gemeenteraadslid Martine Vanwalleghem is lijstduwer. Ine Debruyne staat op twee en op de derde plaats vinden we Nick Mouton, die in het Oost-Vlaamse Lovendegem een tijdje schepen was voor N-VA. Ook zijn vrouw Iftara Mohammad staat op de lijst.

In 2012 ging SP.A Torhout in kartel met Groen naar de verkiezingen. Maar nu gaan de beide partijen opnieuw solo. Dit is de volledige lijst (met uitzondering van plaats 20):

1. Paul Dieryckx, 2. Ine Debruyne, 3. Nick Mouton, 4. Sonia Nuytemans, 5. Eddy Denolf, 6. Isabel Laceur, 7. Tijs Deheegher, 8. Evelyn Catteceur, 9. Birgen Cuffez, 10. Eddy Dejonghe, 11. Marleen Verhoye, 12. Karel Jonckheere, 13. Timothy Lasat, 14. Lindsey Pil,                15. Freddy Vandenbruwane, 16. Brenda Dieryckx, 17. Marc Hallemeersch, 18. Emmy Vermaut, 19. Caroline Crombez, 20. ?, 21. Vanessa Jodts, 22. Bjorn Dombrecht, 23. Iftara Mohammad, 24. Peter Vandenberghe, 25. Sophie Kyndt, 26. Rik Hoste, 27. Martine Vanwalleghem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio