Acht Sivi-leerlingen op stage in Denemarken

Acht Sivi-leerlingen op stage in Denemarken

Een bezoekje aan de kleine zeemeermin in Kopenhagen mocht uiteraard niet ontbreken. Van links naar rechts zien we: Aaron Vereecke, Thibault Verbeke, Thimo Doye, Jolien Van Reybrouck, Gillian Dewanckele, Jasper Butaye, Kimberly Algoedt en Wannes Denys. Foto: rr

Torhout - Acht leerlingen van 7 Logistics aan het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) in Torhout lopen drie weken stage in Denemarken. Het is de tiende maal dat de richting een internationale stage organiseert.

De stage vormt voor de leerlingen van 7 Logistics de afsluiter van hun secundaire schoolcarrière. "Na de praktijkopleiding in Vlaanderen kunnen ze er onmiddellijk aan de slag als volwaardige medewerkers in de magazijnen van grote binnenlandse en internationale logistieke bedrijven", verduidelijkt coördinerend leerkracht Pieter Van Landeghem. "Gewapend met scanners en intern transportmaterieel verkennen ze de goederenstroom van hun toegewezen firma. In hun uitvalsbasis bepaalt een beurtrol wie inkopen doet, de maaltijden bereidt of de social media up-to-date houdt."

De leerlingen kregen voor hun vertrek tal van voorebereidende activiteiten voorgeschoteld zoals een heftruckopleiding, cursus fotografie, tiltechnieken, koken en lessen Deens. En dankzij het jaarlijkse comedy-event in Sivi hebben de jongelui wat extra zakgeld kunnen meenemen. "Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning", vertellen de leerlingen. "We zullen supporteren voor de Belgische en Deense nationale voetbalploegen op het WK voetbal in Rusland, ons amuseren in het oudste attractiepark ter wereld, bezoekjes brengen aan de hoofdstad Kopenhagen en het kasteel Kronborg, waar Shakespeare zijn inspiratie opdeed voor Hamlet."

De internationale stage wordt mogelijk gemaakt door Erasmus, het EU-programma dat leerlingen de kans geeft om ervaring op te doen in het buitenland. "Vanaf 2019 zullen ook de leerlingen van 6 Office/Retail met de keuzemodule Logistiek een internationale ervaring kunnen opdoen. Het behaalde VET-charter garandeert namelijk financiële steun tot 2020", besluit Pieter Van Landeghem.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio