Torhoutenaar Bart Naeyaert eerste gedeputeerde West-Vlaanderen

Torhoutenaar Bart Naeyaert eerste gedeputeerde West-Vlaanderen

Van links naar rechts: Jean de Bethune, Bart Naeyaert en Christof Dejaegher Foto: if

Brugge / Kortrijk / Torhout / Poperinge - Torhoutenaar Bart Naeyaert (CD&V) wordt eerste gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen. Zijn partijgenoot Jean de Bethune wordt tweede gedeputeerde. Dat heeft het provinciaal CD&V-bestuur zopas bekendgemaakt.

De samenstelling van het nieuwe West-Vlaamse provinciebestuur is bijna rond. Het aantal gedeputeerden daalt zoals bekend van zes naar vier: twee voor CD&V, een voor Open Vld en een voor sp.a. Torhoutenaar Bart Naeyaert (CD&V) wordt eerste gedeputeerde. Zijn partijgenoot Jean de Bethune uit Kortrijk wordt tweede gedeputeerde. In de huidige deputatie zijn zij respectievelijk vierde en vijfde gedeputeerde. Naeyaert krijgt onder meer communicatie, contracten, platteland, landbouw, waterbeleid en visserij als bevoegdheden. De Bethune behoudt zijn huidige bevoegdheden, waaronder economie en internationiale betrekkingen, en krijgt er de nieuwe bevoegdheid wonen bij.

CD&V'er Christof Dejaegher wordt de voorzitter van de provincieraad. Op de eerste fractievergadering van CD&V zullen de fractieleden hun vrouwelijke fractieleider aanduiden.

Voor coalitiepartner Open Vld wordt zoals bekend Sabien Battheu uit Poperinge gedeputeerde. Haar stadsgenoot Jurgen Vanlerberghe is in de running als gedeputeerde voor sp.a, maar dat werd nog niet officieel bevestigd door de partij.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio