Wim Vandepoele is tiende (en laatste) Slimste Thouroutenaere

Wim Vandepoele is tiende (en laatste) Slimste Thouroutenaere

Quizmaster Bertrand Vander Donckt, Wim Vandepoele, Rien Deleu, Maarten Willaert en Cult Social-voorzitter Ruben Veramme Foto: rr

Torhout - Wim Vandepoele heeft afgelopen zaterdag in Club de B de tiende - en laatste - editie van de populaire quiz De Slimste Thouroutenaere gewonnen. Zijn stadsgenoten Rien Deleu en Maarten Willaert pakten respectievelijk zilver en brons.

In haar oprichtingsjaar 2005 organiseerde vzw Cult Social voor het eerst de quiz "De Slimste Herder" op de wijk De Goede Herder. In 2009 besliste het bestuur om de quiz uit te breiden en om te dopen tot "De Slimste Thouroutenaere" waarbij er per Torhoutse wijk een voorronde werd gespeeld. Omdat dit nogal arbeidsintensief bleek werd voor de tweede editie gekozen voor één grote quizavond. De quiz werd tien jaar lang vakkundig samengesteld door Bertrand Vander Donckt, die zaterdag tijdens de laatste editie in Club de B in de bloemen werd gezet door Cult Social-voorzitter Ruben Veramme. "We vonden de tiende editie ideaal om in schoonheid te eindigen", aldus Veramme. 

Zij kroonden zich de voorbije jaren tot Slimste Thouroutenaere: Simon De Corte (2009), Klaas D'Hondt (2010, Stijn Eeckloo (2011), Domien Decloedt (2012), Wim Van Thomme (2013, 2014, 2016), Pieter Mattheus (2015, 2017) en Wim Vandepoele (2018). Drievoudig winnaar Wim Van Thomme kwam in maart om het leven bij een zware val met zijn fiets. De laatste editie van De Slimse Thouroutenaere werd dan ook aan hem opgedragen. Zijn team "Quiz en Flupke" werd na zijn overlijden omgedoopt tot "Samangi Superstars". Maar zaterdag speelde het team nog een laatste keer onder zijn oude naam en schopte het eens te meer tot de slimste ploeg. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio