Open Tuindagen in de Berceau en de Stuivenberg

De Berceau stelt de deuren open op 5 augustus Foto: if

Oostkamp - Op zondag 5 augustus stellen de Oostkampse tuinen De Berceau en De Stuivenberg de deuren open voor het publiek.

De Berceau van de familie De Bruyne in de Emiel Welvaertstraat 17 is een romantische tuin van 15 are, ingedeeld in verschillende tuinkamers. Zo is er onder andere een binnentuin met vijver, een 15 meter lange berceau (loofgang) die leidt naar een groententuin, een dubbele bordertuin met een grote variatie aan vaste planten, een verdiept terras, een buxustuin met een verzameling van zo'n 50 soorten Echinacea en een hostaveld. Dit jaar wordt ook een nieuwe border voorgesteld met nieuwe plantensoorten, die vorig jaar werd aangeplant.

De Stuivenberg van de familie David in de Stuivenbergstraat 6 is een romantische verzameltuin van 22 are, met verschillende uitgebreide vaste plantenborders, vele sierheesters, buxus en taxus in vormsnoei, perken met verscheidene soorten Azalea, Rhododendron, Hydrangea, rozen en Clematis, Hosta, Hemerocallis en pioenen. Ook is er groententuin met serre, bessenkooi met vele soorten bessen en frambozen, en een schapenweide.

Beide tuinen zijn gelijktijdig geopend van 10 tot 18 uur.

De toegangsprijs bedraagt 1,50 euro (kinderen gratis), drankje inbegrepen.
Groepen kunnen ook op andere data, na afspraak, de tuinen bezoeken.


Alle info op www.deberceau.net

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio