Landelijk feest met smoefeltoer op 15 augustus

Landelijk feest met smoefeltoer op 15 augustus

De Landelijke Beweging organiseert voor de 37ste keer de Halfoogst Smoefeltoer Foto: if

Torhout - Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Landelijke Beweging op 15 augustus de Halfoogst-Smoefeltoer. Het evenement is aan de 37ste editie toe.

Aan de formule wordt niets gewijzigd. Om 10.30 uur gaat het feest van start met een eucharistieviering in de loods Pattyn. Daarna is er een aperitief waarna de smoefeltoer van start gaat. Aan de eerste stopplaats in de Torhoutbaan in Ichtegem wacht het voorgerecht. De volgende halte is in Aartrijke waar er soep wordt geserveerd. Wat verderop wordt het hoofdgerecht opgediend: barbecue met drie stukken vlees. Na dit alles wordt er teruggefietst naar de start aan loods Pattyn. De fietstocht is ongeveer 25 kilometer lang en is zeker geschikt voor minder geoefende fietsers en kinderen. Aan het geheel wordt een kleine wedstrijd verbonden rond het gebeuren op de boerenbuiten. Het prijzenpakket bestaat uit land- en tuinbouwproducten. 

Start en aankomst vinden plaats in de hoeve van Geert Pattyn in de Edewallestraat 14 in Torhout. Er is een ruime parking voorzien. Inschrijven kan bij de bestuursleden van de Landelijke beweging of op het secretariaat van Certeza Verzekeringen in de Bruggestraat 7. Meer info via 0478-24.28.51

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio