23ste Plattelandsdag op Kinderboerderij

23ste Plattelandsdag op Kinderboerderij

Plattelandsdag op kinderboerderij Foto: if

Torhout - Op zondag 9 september vindt van 14 tot 18 uur de 23ste plattelandsdag plaats op de kinderboerderij 'd Oude Smelterij.

Er zijn tal van activiteiten en demonstraties: tentoonstelling kleinvee van de vereniging voor bedreigde neerhofdieren, canteclaer en Krulveer, je kan van dichtbij de landbouwvoertuigen bewonderen, nestkastjes maken, je ziet de hoefsmid aan het werk, er zijn volksspelen, er is een springkasteel, ponyritten, kanaria, tekenwedstrijd, dierenknuffelhoek, belleman, Zeelse Vlegeldorsers, reuze gezelschapsspelen, luisteren naar verhalen, … Je komt langs de mooiste plekjes van het domein: demoplaats composteren, bijenhal, serre en speeltuin en natuurlijk maak je kennis met alle boerderijdieren. Op hetzelfde domein vindt ook de provinciale prijskamp Belgisch trekpaard plaats. De deelnemers voorzien een show met paarden uit de stal De Brabander. Ze brengen verschillende nummers: Hongaarse post, tandems, piramides, vendelen te paard, …en natuurlijk komt ook het vliegend tapijt terug.
Er zijn ook proefstanden: Zuivelstand Baliehof, Biostand Origin'O,…
In  de cafetaria is er een ruim aanbod van frisdranken, streekbieren, wijnen, koffie. Diverse broodjes, verse pannenkoeken of ijsjes. Op het terras kan je genieten van het optreden van 'Cocktail Maison'. De toegang is gratis. Er is een ruime fietsenparking. Meer info kan je vinden op www.torhout.be/plattelandsdag

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio