Wereldmuziekfestival KA-dans van start

Wereldmuziekfestival KA-dans van start

Foto: if

Torhout - In Wijnendale vindt van 10 tot 16 augustus het wereldmuziekfestival KA-dans plaats. De optredens van de internationale folkloregroepen op zondag 12 augustus vormt het hoogtepunt van het festival.

Het tweejaarlijkse dans- en muziekfestival verwelkomt voor de 28ste editie groepen uit Brazilië, Macedonië, Spanje, Buryatia en Indonesië. Op vrijdag 10 augustus komen de groepen toe. De vele dansers en muzikanten blijven gedurende het hele festival overnachten bij gastgezinnen. Ze hebben een druk programma voor de boeg. Het gros van de activiteiten vindt plaats aan de Wijnendaalse kerk, waar een grote feesttent wordt neergezet. 

Op zaterdag 11 augustus is er om 14 uur in de tent de officiële ontvangst van de groepen. Om 20 uur gaat de Tropical Party van start. Braziliaanse dansers en DJ Guytn zorgen voor de nodige ambiance. De toegang is gratis. Op zondag 12 augustus verlenen de groepen om 10 uur hun medewerking aan de eucharistieviering in de parochiekerk. Vanaf 15 uur gaat het hoofevenement van start op de festivalweide achter de Wijnendaalse kerk. De internationale groepen delen het podium 'De Hovelingen' uit Gistel en 'Te Vieren' uit Zedelgem. Ook de 'Pipes and Drums Band' uit Roeselare tekent present. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

Op maandag 13 augustus geven de groepen om 20 uur een galavoorstelling in het cultureel centrum de Brouckere in Torhout. Op dinsdag 14 augustus treden de groepen om 14 uur op voor senioren. Er is koffie en gebak voorzien. Voor alle verdere informatie over het festival kan je terecht op de vernieuwde website www.ka-dans.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio