Mental coaching met Marleen Vandevivere

© MV

Marleen Vandevivere is een vlotte vijftiger met een positieve ingesteldheid en enthousiasme om mensen vooruit te helpen in hun leven. Zij doet dit met de nodige zorg en recht vanuit het hart, gesterkt door haar eigen levenservaringen."De verschillende grote uitdagingen die ik op mijn levensweg tegenkwam, hebben er voor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar de diepere waarden van en voor mezelf. Ik heb daardoor mijn grenzen leren verleggen naar een beter en volwaardig leven" zo schrijft ze op haar website. Voor ons een uitdaging om met haar kennis te maken want Marleen schreef ook een boek “De essentie van mental coaching in jouw leven"

Andre Mulders

Na een studie secretariaat-talen en directiesecretaresse volgde zij in Nederland een opleiding tot coach ‘emotionele volwassenheid’. Daarna volgden een diploma ‘Quantum Healing Practicor’ en een vierjarige opleiding tot ‘Academische coach’.

Wat is het doel van mental coaching?

“Mentale training als sleutel tot succes. Mental coaching is goed voor iedereen. Voor iedereen die sterk wil staan in het leven, die oplossingen wil creëren, die krachtiger wil worden, bewuster wil zijn, om op het even welk vlak. Voor diegenen die dat willen, is een mental coach daarbij de juiste persoon om je daarin te begeleiden, ik kreeg een mooie brief van iemand die ik begeleid heb.”

“Ik leerde Marleen kennen tijdens een workshop van een klant van mij. Haar hartelijkheid viel me onmiddellijk op. Na een tijdje werd Marleen klant bij mij en soms bleven we na een meeting wel eens napraten … Gezien Marleen haar achtergrond en haar kennis, was het logisch dat ze snel door had dat ik soms een harnas rond me sloeg om mezelf te beschermen.Tot plots Marleen me zei dat ik misschien maar eens een coaching moest volgen bij haar ... En toegegeven, er waren heel wat issues die meespeelden: 2 kapot gelopen relaties (die al wou ik dat zelf niet altijd toegeven, voor de nodige bagage zorgden), 2 opgroeiende pubers, volop bezig met het opbouwen van een eigen zaak, hopend op tevreden klanten, maar ook het hevige verlangen privé gelukkig te mogen zijn, want sedert kort had ik iemand bijzonder leren kennen. Echter liep ook dat niet van een leien dakje, ondanks al mijn goede bedoelingen.Marleen liet mij tot het inzicht komen dat ik mezelf constant wegcijferde voor mijn kinderen, klanten en dit nu ook dreigde te doen in mijn nieuwe relatie. Tranen zijn er gevallen en het is een proces van vallen en opstaan, maar ik durf toch wel te zeggen steviger in mijn schoenen te staan, meer aan mezelf te durven denken, zonder daar anderen mee te kwetsen en voor mezelf op te komen door o.a. in mijn relatie met mijn kinderen en nieuwe partner gevoelens van angst, verlangens en geluk te uiten. Ja, ik durf te zeggen mooie stappen voorwaarts te hebben genomen op dat vlak, die ik zonder Marleen niet had kunnen nemen. Zij bracht mij tot het inzicht en gaf me de nodige tools ...En wat zo mooi is … Marleen doet dit echt vanuit haar hart en dat voel je! - CT.”

De brief is een mooi voorbeeld van het beroep doen op een mental coach, zijn er nog andere voorbeelden waarom je beroep zou doen op een mental coach?

“Als ze vastzitten in hun leven en dat kan door allerlei redenen zijn. In de knoop liggen met jezelf, vastzitten in je relatie of werksituatie. Of bij een verlies, daarbij niet meteen denkend enkel en alleen aan het verlies van een dierbare, maar een ruimer bekeken verlies van je job of materiële zaken. Een mental coach kan je hierbij een inzicht geven in de verschillende fases die men hierin ondergaat.”

Je schreef een boek ‘ De essentie van mental coaching in jouw leven’. Het boek schreef je op basis van je eigen levenservaring, zo konden we lezen?

“Inderdaad, er waren heel wat uitdagingen in mijn leven. Door die uitdagingen was het eigenlijk een uitdaging om mezelf terug te vinden. Daarom ook dat ik die opleidingen en cursussen ging volgen. In het boek vertel ik ook welke fases ik moest doorlopen op privé vlak, mijn scheiding, het verlies van mijn zoon, de opvoeding van mijn drie kinderen als alleenstaande moeder. De kracht en het toepassen van hetgeen ik geleerd heb, maakten me sterker. Zonder overdrijven; het boek kan ik iedereen aanraden, want meestal is het zo dat we wel oplossingen weten voor anderen, maar zelf in de knoop liggen met onze ‘ik’.”

Je gebruikt ook een werkboek bij je sessies, het is een werkboek waar de persoon die je contacteerde zijn/haar verhaal laat schrijven.

“Belangrijk is het ontdekken van het vastzitten. Dat kan je ontdekken door het achterliggende verhaal te ontdekken in het schrift. Maar het is meer dan dat, want eigenlijk is het werkboek een aaneenschakeling van vragen die de persoon, die hulp inriep, een beter inzicht geeft in zijn of haar persoonlijk probleem.

De boodschap dat ik ook wil meegeven is niet te wachten tot er een situatie of een probleem zich voordoet, maar werk pro-actief! Sta open om jezelf te ontdekken. Vraag jezelf af: 'Wie ben ik?' Welke tools heb ik die ik kan aanspreken, indien nodig. Bepaalde situaties kunnen we niet veranderen, maar we kunnen wel leren er anders mee om te gaan"

Momenteel volgt Marleen ook een opleiding tot “stress & burn-out” coach. Een thema die héél actueel is.

Marleen Vandevivere heeft een eigen website waar je haar boek kan bestellen, het werd uitgegeven door uitgeverij Het Punt: www.marleenvandevivere-MentalCoaching.be Op deze website kan je heel wat informatie vinden over mental coaching. Neem gerust vrijblijvend contact op met Marleen!

Contact : Marleen Vandevivere - Krokussenlaan 26 - 9180 Moerbeke-Waas gsm: 0494 45 32 67

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs