Golf Puyenbroeck verlengt als enige in België zijn GEO-certificaat

Moerbeke-Waas - In 2012 behaalde Golf Puyenbroeck als eerste golfbaan in België het internationaal certificaat van de Golf Environment Organization (GEO). Nu verlengt Golf Puyenbroeck dit certificaat voor de komende drie jaar.

Daarmee is de 100% publieke golfbaan van de Provincie Oost-Vlaanderen tot nog toe de enige golf in België die het prestigieuze GEO-certificaat kan verlengen. Golf Puyenbroeck plaatst zich hiermee tussen tal van gereputeerde internationale golfclubs

Het GEO-label is op wereldvlak het enige erkende milieucertificaat voor de golfsport en wordt na een diepgaande doorlichting enkel verstrekt aan golfterreinen die een doorgedreven en aantoonbaar ecologisch en duurzaam beheer voeren.

Gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor sport, reageert opgetogen: “Golf Puyenbroeck heeft met glans een onafhankelijke en intensieve audit doorstaan voor het behouden van dit label. Dat het hierbij om een publieke en dus voor elke golfer toegankelijke golfbaan gaat, maakt ons verhaal nog mooier en versterkt onze voorbeeldfunctie.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio