Visievorming suikerfabrieksite en omgeving

Moerbeke-Waas - Wat staat er te gebeuren met de braakliggende terreinen van de voormalige suikerfabriek en het spoorwegterrein in Moerbeke ? “Tijdens de infomarkt van september vorig jaar gaven bijna 200 Moerbekenaars talrijke ideeën over de toekomstige invulling van de terreinen” zo vertelde burgemeester Robby De Caluwé. Tijdens de opening van de tijdelijke tentoonstelling over de suikersite voor een goed gevulde onthaalzaal van de bibliotheek.

Gedeputeerde Geert Versnick bevoegd voor ruimtelijke planning “In tussentijd verwerkten we en bespraken we de suggesties samen met de gemeente Moerbeke, Iscal Sugar en studiebureel Plusofficearchitects. Graag lichten we vandaag  het masterplan toe en kan u de komende dagen deze tijdelijke infotentoonstelling  bezoeken”

Centraal in het voorstel staat het landschap als basisstructuur, daarbij worden alle openbare infrastructuurnetwerken geïntegreerd. De hoogwaardige groene omgeving wordt een belangrijk eigenschap voor de toekomstige ontwikkeling en biedt een hoogwaardige verblijfskwaliteit aan gebruikers en bewoners.

In het hart van de site komt er een integratie van nieuwe economische activiteiten binnen een levendige wijk die ook een plak zal zijn om te wonen. Andere plekken zetten dan weer in op de traditionele vormen van ondernemingen en lichte productie, samengevat een vermenging van handel en wonen in harmonie met het dorpse weefsel en zelfs zorgwoningen en service flats. Daarnaast kiest het project resoluut voor het volledig toegankelijk maken van de oevers van de Moervaart. Daar krijgt Moerbeke een extra dorpscentrum aan het water.

Van 2 tot en met 18 mei loopt de tentoonstelling, je komt er alles te weten aan de hand van de maquette en infopanelen over het inrichtingsvoorstel. Ze krijgen ook de mogelijkheid om digitaal hun opmerkingen te maken en door te geven via suikerfabriek@oost-vlaanderen.be

Meer informatie over dit project is terug te vinden op www.oost-vlaanderen.be/suikerfabriek

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio