Peloton Entac van de Cyclisten uit Spich kwamen samen in Moerbeke

De acht overblijvers onder de Vredesboom, Valére De Wilde, Erik Nuyttens, Lucien Van Hulle, Jos Van Den Bosch, Vandevelde Gerard, Verwilghen Louis, Peeters Francois en Petit Roger. Niet op de foto Willy Matthijs (Overleden Aalst) en Gelauwde Luc die niet aanwezig kon zijn. Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Het peloton Entac bestond destijds uit 10 man waarvan er zaterdag 22.10 acht afzakten naar Moerbeke om hun derde bijeenkomst te houden in de Aquarella in Moerbeke. Onder hen Moerbekenaar Valére De Wilde.

Valére De Wilde is één van de overlevende van dit speciale peloton Entac en verwelkomde in Mooerbeke zijn legermakkers onder de Vredesboom op de Markt. Ze waren ooit met 10 aan hun legerdienst begonnen in Turnhout waar ze van daar uit naar hun eenheid vertrokken in Spich.

Hun eerste bijeenkomst hielden ze in Genk nu drie jaar geleden, Genk is trouwens de peterstad van deze eenheid die het land diende per fiets, het peloton Entac was er eerder om de bewaking van de gestationeerde raketten te bewaken.

Het was Francois Peeters uit Antwerpen die jaren na hun legerdienst zijn oud makkers begon op te sporen via allerlei kanalen een moeilijke opdracht die hij tot een goed einde wist te brengen en de mannen een eerste keer samenbracht in Genk.

Guitige kerels stuk voor stuk die allemaal wel iets hebben meegemaakt tijdens hun legerdienst, want anecdotes die komen naar boven op zo een bijeenkomst, zo is Valére nog steeds kwaad op die Duitse muizen op de schietstand die zijn chips opaten, en is hij nog steeds niet vergeten dat hij ooit 10 dagen met dichtgenaaide zakken heeft rondgelopen, omdat hij met de handen in zijn broekzakken op het appel verscheen. En als het over wilde varkens gaat, daar moet Valére nog steeds niets van hebben na zijn ontmoeting met één van hen.

Een gezellig samenzijn werd het en ongetwijfeld kwamen er nog meer wilde verhalen naar boven tijdens het eten in de Aquarella.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio