Nieuwe water- en avonturenspeeltuin in provinciaal domein Puyenbroeck

Nieuwe water- en avonturenspeeltuin in provinciaal domein Puyenbroeck

Foto: Puyenbroeck

Moerbeke-Waas - Vanaf vandaag dinsdag 18 juli 2017 om 12u gaat de nieuwe waterspeeltuin met avonturengedeelte in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke open voor het publiek. De nieuwe waterspeeltuin, die de Provincie in samenwerking met de firma Donkergroen heeft aangelegd, heeft een grotere speelcapaciteit, is duurzamer en gevarieerder dan de oude speeltuin.

De waterspeeltuin is een opvallende en omvangrijke 'uiteengespatte druppel' in gekleurd rubber midden in de zandspeeltuin met enkele 'spetters' er rond als speelheuvel of valdemping. Een avontuurlijk speelparcours omringt de waterspeeltuin. 

Duurzame speeltuin met speeltoestellen voor iedereen.

Bij de aanleg van de nieuwe waterspeeltuin is er veel aandacht uitgegaan naar duurzaamheid. Op verschillende plaatsen staan handpompen op grondwater (i.p.v. leidingwater), die door kinderen zelf bediend kunnen worden. De speeltuin is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelgebruikers, en zijn er speelmogelijkheden aanwezig voor personen met een beperking.

Waterspeeltuin, speelparcours en picknickweide.

De nieuwe speeltuin bestaat uit een kleurrijke waterspeeltuin, een avontuurlijk speelparcours dat gebruik maakt van bestaande natuurlijk elementen zoals een wadi en een picknick- en ligweide met speelaanleidingen. Er zijn zon- en schaduwzones en aangename en functionele zitplaatsen in het kader van toezicht. Een natuurlijke tribune biedt uitzicht op de speeltuin. Er ging ook aandacht naar de veiligheid van de speeltuigen en de waterspeeltuin in het bijzonder.

Als locatie werd de zone tussen de speeltuinkiosk en de roeivijver gekozen. Hierdoor werden het al aanwezige sanitair, de kleedkamers en de buitendouches geïntegreerd in de nieuwe speeltuin. Het ontwerp en de uitvoering van de nieuwe speeltuin werd na een aanbestedingsprocedure toevertrouwd aan de firma Donkergroen voor een bedrag van 300 000 euro, inclusief btw.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio