FOTO. Kampioenen in de bloemetjes gezet door de 'Sportraad'

Moerbeke-Waas - Gisteren vrijdag werden de kampioen in de bloemetjes gezet door de Sportraad. De eerste die werd gehuldigd was Valère De Wilde, de man heeft een jarenlange ervaring in het kweken van vogels, veel van zijn vogels nemen dan ook regelmatig deel aan kampioenschappen. Dit jaar haalde Valère goud op provinciaal kampioenschap goud en tweemaal zilver.

Volgende laureaat was Mario Leysen, speelde ooit voetbal bij Cercle Brugge, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, Mario wisselde het voetbal voor de MTB en sloot aan bij 'We Are Heroes MTB Team Belgium. In 2014 en 2017 nam hij deel aan het WK MTB Masters. Een aantal mooie podium plaatsen behaal de hij in Duitsland en Antwerpen, dit jaar werd hij provinciaal kampioen Oost-Vlaanderen in Moerbeke.

Thailia Buys, haar sport is atletiek, als 15 jarige heeft ze al tal van successen geboekt, het begon op haar 6de, op één been won ze toen de scholenveldloop. Na een passage bij Volharding Stekene loopt ze nu voor Volharding Bornem en loopt vornamelijk lange afstanden en is een echt trainingsbeest, want elke dag loopt ze haar kilometers. Thailia behaalde de derde plaats op het provinciaal kampionschap 800m indoor.

In de categorie ruiters behaalde Maaike Himbrecht de 2de plaats op de nationale finale SBB categorie jonge pony's in Broechem.

En we blijven in de categorie ruiters in Bassevelde behaalde Deruyck Yoni de kers op de taart na een geslaagd seizoen met een derde plaats in het provinciaal kampioenschap in Bassevelde en kreeg hierdoor de selectie voor het nationaal kampioenschap in Kester.

Een heel andere sport is zwemmen, in deze categorie behaalde Lea Decraecker goud bij de senioren E open water. Hilda Wuytack  zilver in deze categorie met de schoolslag. Vicky Michiels behaalde brons bij de senioren A schoolslag. Sofie Van Goethem, behaalde zilver bij de snioren C vrije slag op de korte afstand. Dries Danneels was dan weer goed voor zilver bij de miniemen vrije slag. Faye Bruggeman, behaalde brons bij de miniemen vrije slag korte afstand. Al deze kampioenen zijn lid van zwemvereniging 'Swem'.

Ook in de gevechtsporten waren er twee kandidaten Yodi en Amy Van Sevecotte zij zijn aangesloten bij Judoclub Wachtebeke. Yodi behaalde in 2017 goud op het Oost-Vlaams kampioenschap, brons op het Belgisch kampioenschap, brons op BK per ploeg, dit jaar behaalde ze met succes de blauwe gordel. Amy haar ouder zus behaalde gous op het Oost-Vlaams kampioenschap, brons op het Vlaams kampioenschap, op het Belgisch kampioenschap brons en brons per ploeg op het Belgisch kampioenschap.

De groepstitel, daar viel de eer te beurt aan 4 ruiters beginnelingen van pony-club Sint-Isidoor uit Moerbeke, de vier beginnelingen die de titel provinciaal kampioen behaalde waren Maaike Himbrecht, Lien De Roos, Justien Aper, Yoni De Ruyck, tijdens het seizoen reden ook de aangeduide invallers Isaura D'hondt en Feline Dekeyser onder het commando van Karen Vanderlinden.

Nog een groepstitel ging naar de kampioen van KFC Moerbeke. De U15 speelde in mei 2017 kampioen in de laatste wedstrijd van het seizoen na een beklijvende wedstrijd tegen Daknam, winnen leverdede titel op. En winnen deden ze. Deze ploeg speelde voor het eerste jaar samen, trainer Jurgen De Loddere maakte van deze ploeg een samenhangend geheel gebasseerd op vriendschap.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio