Voorstelling van het boek "Een blauw bastion" door Bart D'hondt

170 jaar Liberaal bestuur in Moerbeke

Moerbeke-Waas - In de gemeentelijke bibliotheek werd gisteren vrijdag het boek "Een blauw bastion" voorgesteld ter gelegenheid van 170 jaar Liberaal bestuur in Moerbeke. sinds 1847 besturen de Liberalen Moerbeke, de eerste liberale burgemeester was August Lippens, hij legde de eed af als burgemeester op 21 juni 1847.

Bart D'hondt ging voor zijn boek neuzen in het Liberaal Archief. De wetenschappelijk medewerker omschrijft in het boek de verbondenheid van de familie Lippens en het suikerfabriek met Moerbeke. Hij schets in het boek de geschiedenis van de Liberale beweging in Moerbeke die zowel pl-olotiek, sociaal als cultureel haar stempel drukte  op deze kleine grensgemeente.

Het boek is te koop op het Liberaal feest op het domein Meersdael, het Liberaal Archief, maar kan ook besteld worden via 170jaar.openvldmoerbeke.be, de prijs is vastgesteld op 15 euro.

Het Liberaal Archief maakte ter gelegenheid een kleien tentoonstelling met markante stukken over het Liberalisme in Moerbeke, deze tentoonstelling kan gratis worden bezocht tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio