Velt Reinaert wil 'samentuin' in Moerbeke

Moerbeke-Waas - Dit voorjaar start in Moerbeke-Waas een samentuin, onder de mantel en als werkgroep van VELT Reinaert. VELT is de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren en heeft afdelingen over gans Vlaanderen en een deel van Nederland.

"Met de samentuin proberen we een ecologische en sociaal gedragen levensstijl te ontwikkelen  in de leefomgeving, de tuin, de keuken tot aan de tafel. We promoten eco actief leven. Het is ons doel om samen een tuin te beheren met meerdere deelnemers.  Dit doen we op ecologische wijze met respect voor natuur dier en mens.  Samentuin Koudenborm wil mensen ertoe aanzetten om van elkaar te leren door uitwisseling van ideeën, ervaring, kennis; Het wil op dat vlak een ontmoetingsplaats zijn" zegt Gunther Kostka als een van initiatiefnemers.

De samentuin Koudenborm staat open voor iedereen die bovenstaande visie kan onderschrijven.

Deze tuin van ruim 1000 m² is gelegen in de Groenstraat (oprit naast nr 7) en wordt kosteloos voor lange termijn gehuurd van een privéeigenaar. Hier kunnen dus enkele tientallen samentuiniers aan de slag.

Op zaterdagvoormiddag 13 januari om 10u gaat een infovergadering door op Heirweg 70 te 9180 Moerbeke-Waas, waar geïnteresseerden welkom worden geheten en waar de plannen en de afspraken worden uiteengezet.

Start samentuin is voorzien in het voorjaar van 2018

gunther.kostka@hotmail.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio