Stijn Deschepper kandidaat provincieraad

Liberalen vieren jaarlijks Ceciliafeest

Moerbeke-Waas - Zaterdag 24 maart vierden de liberalen hun jaarlijkse Ceciliafeest. 135 deelnemers zakten af naar Resto ’t Smulderken, om onder andere te luisteren naar de toespraak van gastspreker Alexander De Croo.

Burgemeester Robby De Caluwé gaf het startschot. “In 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het partijbestuur heeft mij al eerder gevraagd om opnieuw de lijst te trekken en voor een tweede ambtstermijn te gaan. En ik wil daar met veel goesting voluit voor gaan”, sprak hij in zijn toespraak.

Andere kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen werden nog niet bekend gemaakt. “De lijstvorming zit in een eindfase, en ik ben heel enthousiast over de mensen die op onze lijst zullen staan. Onze kandidaten in combinatie met een sterk programma voor de volgende legislatuur moeten ervoor zorgen dat we in 2022 opnieuw een groots feest kunnen geven om 175 jaar absolute meerderheid te vieren.” De inzet voor Open Vld is dan ook de absolute meerderheid behouden.

Minister De Croo gaf een overzicht van de federale maatregelen die de regering Michel al had genomen. Hij riep de aanwezige militanten ook op om de liberale lijst in Moerbeke massaal te steunen.

Burgemeester De Caluwé had ook nog een verrasing in petto. “Op 14 oktober zijn er ook provincieraadsverkiezingen. Als regiovoorzitter ben ik ook nauw betrokken bij die lijstvorming, waar we ook in een eindfase zitten. Maar ik ben verheugd u alvast te kunnen aankondigen dat ook Moerbeke voor een sterke kandidaat op de lijst zal zorgen.” Stijn Deschepper hoopt om een zitje in de provincieraad te veroveren. Hij stelde ook zijn aanwezige medekandidaten voor. “De lijsttrekker wordt Kristof Windels, een gewezen journalist en eindredactuur van ‘De Ochtend’ op Radio 1. Hij komt uit Nevele. Verder waren ook dedeputeerde Martine Verhoeven uit Gent, Philippe De Coninck uit Assenede en Dirk Poriau uit Merelbeke aanwezig.” En er was ook een kleine primeur. Stijn Deschepper vertelde dat men nog een lijstduwer zocht en of het geen goed idee zou zijn dat Alexander De Croo de provincieraadslijst zou duwen. De aanwezigen waren alvast enthousiast en De Croo leek niet weigerachtig te staan tegenover dat idee.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio