34ste Internationale Meikermismarkt op de Koewacht

Beelden zijn van de editie 2017 Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Zondag 6 mei is het voor de 34ste keer Internationale Meikermismarkt op Koewacht. In de voorgaande edities trok deze markt telkens duizenden en duizenden bezoekers naar de Koewacht. "Wij zijn er als organisatie in geslaagd om wederom een aantrekkelijke markt te organiseren, door een grote variëteit van producten die te koop aangeboden worden, met daarnaast de top van standwerkers uit Nederland en België" vertelt voorzitter Etienne Van Waes van het Meikermiscomité.

“Na vele jaren de markt georganiseerd te hebben blijkt dat de in 1984 gekozen formule een succesformule is, waaraan tot op de dag van vandaag niets gewijzigd moet worden, een handelsmarkt met aan beide zijden van de grens van een bepaalde branche slechts twee deelnemers; een markt waarvan, hoe jammer ook, ideële organisaties worden uitgesloten en waar zogenaamde publiekstrekkers tot een minimum worden beperkt zodat er voor de meer dan vierhonderd kooplieden, afkomstig uit alle delen van België en Nederland, iets te verdienen valt.” Zegt voorzitter Etienne Van Waes.

“Van grote aantrekkingskracht op de vele duizenden bezoekers uit de zeer wijde omtrek zijn steeds weer en vooral de planten- en bloemenverkopers en de verkopers van plantgoed voor in de groentetuin, aardbeien verkopers, de snoepgoed verkopers die doorgaans in een mum van tijd door hun voorraad heen zijn. Maar onze markt bestaat uit veel verschillende sterk uiteenlopende branches en er is dan ook werkelijk van alles te keur en te koop”

“Uiteraard heeft onze markt in zijn 34 jarig bestaan bewezen een sterk toeristisch en recreatief karakter te hebben en een ideaal dagje uit voor het hele gezin te zijn, zeker na een lange winterperiode. Bovendien is onze markt het eerste grote openluchtevenement op zondag in de streek in het voorjaar. Van invloed op het ongekend grote bezoekersaantal is ongetwijfeld ook het nog altijd traditionele familiebezoek bij gelegenheid van de Koewachtse kermis op de eerste zondag van mei. Dit familiebezoek gaat samen met het eten van kermisvlaai volgens grootmoeders recept. Kermisvlaai die ook op de markt te koop is. Vele bezoekers komen altijd wel een bekende, die ze jaren niet gezien hebben tegen op onze markt” aldus Van Waes.

Dit jaar is de gemeente Terneuzen gastgemeente. Eregast is gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers die de openingshandeling zal verrichten in samenwerking met duivenmaatschappij ‘De Postduif Heikant’.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio