‘Hof van Koudenborm’ open voor het publiek

Moerbeke-Waas - Coudenborm, een wijk in het oosten van Moerbeke, aan de grens met Stekene je rijdt er met de auto gewoon voorbij, met de fiets ook, en liefst zo snel mogelijk naar de volgende rustplaats, want er valt niets te zien. Daar is nu verandering ingekomen dankzij de Cultuur Adviesraad.

“Met de komst van subsidies voor plattelandsprojecten, een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse gemeenschap kon er net iets meer gedaan worden dan oorspronkelijk gedacht. Landschapsarchitect Geert De Mol  werd er bij gehaald, hij verdiepte zich in de geschiedenis van de oude en tot ruïne hervormde Tiendenschuur van Baudelo om zo tot een vernieuwend project voor de dag te komen.” liet schepen van cultuur Marc Fruytier de aanwezigen weten.

Ook de buurt sprong mee op de kar, buurtbewoners, het kermiscomité, de jeugdraad de Heemkring Ercus, het genootschap van Baudelo, de landbouw allen droegen ze hun steentje bij in het verwezenlijken van wat de site heden is, een speel en rustplaats voor iedereen. Er staat een picknickbank, de zitstammen en er is een pluktuin, samen met de mythe van de ondergrondse gangen is het een wondermooie plek geworden waar de buurt en fietsers elkaar kunnen ontmoeten.

Aan de ruïne mag niet geraakt worden, deze moet blijven zoals ze is, de achterkant tot de aangelegde site is gemakkelijk te bereiken via een brugje waar je op de infoborden alle informatie kan lezen over de oude schuur van Baudelo.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio