Slowaakse burgemeesters op bezoek in Moerbeke

Negen burgemeesters uit Slowakije, een collega van deze heren had op het laatste moment het bezoek aan België wegens ziekte afgezegd. Links Gerdy Vanfleteren die uitweek naar Slowakije en aldaar een hotel restaurant uitbaat, dit is zeer bekend bij vele Moerbekenaren die er in de wintermaanden gaan skieën. Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Gisteren donderdag was er een delegatie Slowaakse burgemeesters te gast in Moerbeke. Ex Moerbekenaar Gerdy Vanfleteren vergezelde hen. Zo werd de delegatie rondgeleid in de het nieuwe gebouw van de gemeentelijke basisschool ‘De Vlinderdreef’. Na dit bezoek zakte het gezelschap af naar het recyclagepark waar ze werden rondgeleid door Danny Verbrugge van IDM.

De burgemeesters waren vooral geïnteresseerd in de organisatie en vooral in het recycleren van de afval. Zij willen in hun regio voor de tien gemeentes die zij vertegenwoordigen een recyclagepark opstarten. Ook willen ze bevolking bewust maken van het nut van composteren, ieder gezin krijgt in de nabije toekomst een compostbak.

De tien gemeentes samen, tellen een tienduizend inwoners, waarvan de kleinste gemeente 236 inwoners telt en de grootste 1300.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio