De kunstwerken van wijlen Theo De Cooremeter in 'Art @ The Garden'

Theo De Cooremeter 1921 - 2010 Foto: Gekregen foto

Moerbeke-Waas / Lochristi / Wachtebeke - Theo De Cooremeter was de zoon van Aloïs De Cooremeter en Emelie Rysseghem, hij werd geboren in Lochristi op 9 april 1921 en overleed in Wachtebeke op 17 december 2010. Zijn artistieke aanleg had hij naar eigen zeggen van zijn moeder. Zijn grootvader aan moederskant was een klompenmaker of 'kloefkapper'; Het maken van klompen vergde een grote handigheid, Theo versierde die bovendien ook nog eens met schilderingen. Door te zeggen "Ik ben in de verve geboren" gaf Theo aan dat hij zijn artistieke aanleg van thuis uit had meegekregen.

Leraar plastische opvoeding en wetenschappelijk tekenen.

Na zijn opleiding tot leraar kon Theo in 1952 aan de slag als leraar aan de middelbare school De Moerbei in Moerbeke en als docent plastische opvoeding aan het lyceum in Wachtebeke, en dat tot einde 1983. Naast de kunstvakken onderwees hij ook gedurende 24 jaar wetenschappelijk tekenen. In 1984 ging hij met pensioen.

Een begenadigd schilder.

Theo was een begenadigd schilder en won een gouden en zilveren medaille tijdens zijn 13-jarige opleiding aan de Gentse academie.
Hij kreeg lessen van beroemde voorgangers zoals, Hubert Malfait en Jos Verdegem.
Vele studenten mochten destijds genieten van zijn flamboyante leerkrachtenstijl en van zijn creatieve opdrachten toen hij nog actief was als leraar in het Lyceum in Wachtebeke en De Moerbei in Moerbeke.

 Ben je nieuwsgierig, of wil je de werken van je oud-leerkracht nog eens zien?

Dat kan in 'The Garden’ van dochter Leen De Cooremeter : Molenhoek 51 in Wachtebeke, op 26 en 27 mei van 10 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u, het weekend vani 2 en 3 juni en 9 en 10 juni telkens van 10 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u, daar kan je met een drankje rustig door de tuin wandelen en genieten van de kunstwerken die door Theo in de loop van zijn levensjaren werden gemaakt.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio