Mogelijke hinder door omschakeling naar nieuw datacenter op het gemeentehuis

Moerbeke-Waas - Het gemeentebestuur besliste eerder om een beroep te doen op een datacenter om zodoende het beheer van de ICT, zowel server als werkplekken, uit te besteden.

Burgemeester Robby De Caluwé: “Dat betekent dat al onze software en data op een centrale server (in de cloud) zal staan. Op die manier kunnen we een optimale beveiliging aanbieden: voortdurende en veilige backups, werkplekonafhankelijk werken, beveiliging tegen hacking”. De integratie tussen gemeente en OCMW is volgens het gemeentebestuur ook het ideale moment om deze stap te zetten.

Deze cloudoplossing is een totaaloplossing en betekent ook dat een aantal andere kosten die met het gebruik van een eigen server gepaard gaan, vervallen. “Zo is bijvoorbeeld de huur van twee internetverbindingen in deze prijs inbegrepen, terwijl we nu één internetverbinding huren”, aldus De Caluwé. “Door deze dubbele verbinding verkleint de kans op uitval wegens problemen bij één provider.”

De overgang van de huidige ICT-infrastructuur naar deze nieuwe oplossing is voorzien op 14 en 15 juni. "Dit betekent dat op die dagen, alsook de eerste dag op het nieuwe systeem, de dienstverlening enige hinder zou kunnen ondervinden. De firma probeert deze hinder tot een minimum te beperken, maar vooral vrijdag 15 juni zijn er wel wat onderbrekingen te verwachten. Dus burgers komen beter op een andere dag langs", besluit De Caluwé.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio