Herdenking Anton van Wilderode

 Herdenking Anton van Wilderode

Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Jaarlijks herdenkt het genootschap Anton van Wilderode op zijn geboortedag. Dit jaar gaat dit door op 30 juni. Omdat het in 2018 100 jaar geleden is dat hij werd geboren en 20 jaar dat hij is overleden, organiseert het Anton van Wilderodegenootschap op zaterdagnamiddag 30 juni vanaf 14u een culturele herdenking in de tuin van het woonhuis van de dichter, Dorpvaart 70 in Moerbeke

Aansluitend begint om 18.00 uur de eucharistieviering in de Sint-Antoniuskerk. E.P. Jeroom Heyndrickx, oud-leerling van de dichter, zal de homilie houden. Het mannenkoor Gaudeamus van Sinaai, op het orgel begeleid door Jos D’hollander, verzorgt de zang.

Tijdens de offergang wordt een gelegenheidsprentje met een niet eerder gepubliceerd gedicht van Van Wilderode aangeboden.

Ook in het kader van het herdenkingsjaar is van 25 juni tot 14 juli in de bib van Moerbeke-Waas (tijdens de openingsuren) een fototentoonstelling te bekijken met foto’s van de Italiaanse fotograaf Nico Cerri. Geïnspireerd door gedichten uit de bundel Terra dell’Amen trok hij met zijn camera door het Waasland.

Tegelijk worden de geselecteerde foto’s van de fotowedstrijd ‘Anton van Wilderode 100&20’ tentoongesteld.

Voor beide evenementen is de toegang gratis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio