Niets dan lofwoorden over The Village vele bezoekers hopen op een vervolg

Slotweekend Pop-up bar ‘The Village’ aan de rand van het Heidebos

The Village warm aanbevolen door Griet Buyse van Natuurpunt Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Dit weekend kan u nog volop genieten en dit tot zondagavond, dan is het definitief over en uit en zal het wachten zijn tot de volgende zomer om opnieuw te kunnen genieten van dit prachtige initiatief waar heel wat Moerbekenaren en omgeving naar toe kwamen om lekker wat bij te kletsen of om één van de talrijke workshops bij te wonen. The Village waar bamboe en duurzaamheid centraal stonden.

Vooraleer de Pop-up bar van start kon gaan kwam er heel wat bloed, zweet en tranen aan te pas, want Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos waren aanvankelijk niet te vinden om toestemming te verlenen, zo vertelde Tibbe Verschaffel gisteren aan de vooravond van de slot driedaagse.

“Toen we aan tafel gingen om te onderhandelen over de locatie aan de rand van het Heidebos, werden onze voorstellen niet meteen op applaus ontvangen. Doch het dossier was zo opgebouwd dat er geen enkel detail ontbrak qua veiligheid, er stak een strak preventieplan in het dossier in verband het brandgevaar, een evacuatieplan, nooduitgangen, rokersruimte aan de rand van het terrein, ook voorzagen we eigen blusmateriaal met brandblussers en de nodige watervoorraad om eventueel onheil meteen te bestrijden, in het plan ontbrak geen enkel detail.” Vertelt Tibbe.

“Na dit plan kregen we groen licht van het Agentschap Natuur en Bos en van Natuurpunt om het project op te starten. Na een controle door beiden kregen we zelfs felicitaties voor het strikt navolgen van de regels. Vandaag kon ik zelfs lezen op de sociaal pagina Facebook dat Griet Buyse van Natuurpunt ons slot driedaagse warm aanbeveelt (zie foto met tekst).

Gedurende de maand juli waren er talrijke activiteiten in The Village, zoals workshops voor kinderen, zelfstandigen hielden een netwerkdag waarbij ondernemers uit alle windstreken op af kwamen, zelfs de senioren werden niet vergeten en konden in The Village genieten van een bingo-nammiddag.

Tibbe, hoe kijk je terug op de maand juli en dit fantastisch avontuur?

“Voor mij was het een levenservaring, een leerproces waar ik veel connecties aan over gehouden heb, niet alleen in Moerbeke en omstreken, maar uit gans Vlaanderen”

Al plannen voor volgend jaar ?

“Ja, graag zou ik opnieuw de Pop-up bar zien verschijnen in de maand juli, liefst met hetzelfde weer als dit jaar dan kunnen weerom spreken van een succes, en wie weet hebben we nog iets speciaals in pocket, zoals ik al vertelde, ik heb heel veel geleerd van dit project”

Is er iets speciaals te beleven in het slot weekend ?

"The Village is vandaag vrijdag geopend vanaf 16u, met om 22u30 een fuif, waar we ons strikt zullen houden aan de toegestane decibels. Zaterdag en zondag kan u er terecht vanaf 11u." besluit Tibbe die binnenkort naar Amerika mag met zijn bamboefiets die sterker blijkt te zijn dan de huidige generatie fietsen.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio