5de Moerhofloop

5de Moerhofloop

Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Op vrijdagavond 17 augustus organiseert Joggingclub Moerbeke voor de 5de maal de Moerhofloop met start en aankomst aan de sporthal van Moerbeke-Waas. Vorig jaar namen meer dan 300 sportievelingen deel waarvan maar liefst 90 deelnemers uit Moerbeke-Waas.

De Moerhofloop is het officieuze loopkampioenschap van Moerbeke-Waas. Met 67 Moerbeekse deelnemers voor de hoofdlopen en nog een 23 voor de jeugdlopen waren er heel wat kandidaten voor de snelste Moerbekenaar van 2017.  Benieuwd welke Moerbekenaars nu vrijdag op het podium zullen staan  als snelste Moerbekenaars van 2018 op de 5 km, 8.25 km en 12.5 km ?

“De meeste deelnemers aan de Moerhofloop zijn echter recreatieve lopers die deelnemen om te genieten van de prachtige natuur rond Moerbeke-Waas.   Meer dan de helft van de deelnemers loopt trager dan 10 km/uur en dat is geen enkel probleem” klinkt het bij voorzitter Rudy Vandevelde

De jeugdlopen van 600 meter en 1000 meter starten om 19h15. De hoofdlopen van 5 km, 8,25 km en 12,5 km beginnen om 19h30.   De parcours van deze lopen zijn gevarieerd en natuurlijk met open landschappen afgewisseld met boomrijke dreven en stukjes bos.  

Vooraf inschrijven kan nog tot woensdagavond 15 augustus via de website van www.joggingclubmoerbeke.be aan het tarief van 6 euro.   Op vrijdagavond zelf kan er ingeschreven worden vanaf 18h15 in de sporthal (8 euro met 1 euro korting bij voorleggen lidkaart Sporta).  Inschrijven voor de jeugdloop kost 2 euro. 

Alle jongeren krijgen aan de aankomst een medaille en een drankje. Omstreeks 21u zijn er ook nog podia voorzien voor de beste 3 jongens en meisjes op de 2 afstanden. 

De deelnemers van de hoofdlopen krijgen als attentie 2 flesjes Reinaert of 2 sportdrankjes of een  douchegel.  Na de wedstrijd volgt ook nog een podiumhuldiging voor de eerste 3 heren en dames van elke afstand.  Ook de 3 beste Moerbeekse heren en dames op ieder van de 3 hoofdafstanden worden gehuldigd.

Aansluitend op de podiumhuldiging volgt er  ook nog een rijkgevulde tombola voor de deelnemers aan de hoofdlopen met tal van mooie prijzen waaronder een bak La Chouffe, een bak Reinaert, diverse elektrotoestellen, fruitmanden,...

Voor het overige zijn alle faciliteiten voorzien:  kleedkamers met warme douches, ruime parking, catering.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio