Fase 1 voorziet 23 nieuwe woningen

Eerste steenlegging wijk Maluslaan

Moerbeke-Waas - Het afbreken en heroprichten van de wijk Maluslaan, beter gekend als de witte wijk is een mijlpaal in het bestaan van de sociale huisvestingsmaatschappij CVBA Wonen. De wijk Maluslaan is de oudste wijk van CVBA Wonen en dateert van 1956.

De heroprichting van de wijk is voorzien in 3 fases, vandaag werd gestart met fase 1, de bouw van 23 nieuwe woningen met 1, 3 en 4 slaapkamers en een ondergrondse parkeergarage voor het hele project. Zo vertelden de heer Oswald Adriaensen voorzitter van CVBA Wonen en Freddy De Vilder directeur van de maatschappij.

Burgemeester Robby De Caluwé (Open VLD) benadrukte in zijn toespraak de goede samenwerking tussen de gemeente Moerbeke en CVBA Wonen.

“Tegen 2025 moet de gemeente Moerbeke 216 sociale huurwoningen hebben, eind 2017 zaten we al aan 215, dus nog eentje te gaan, met de oplevering van de appartementen in de Statiestraat en later van deze wijk zullen we doelstelling ruimschoots halen, en dit zelfs jaren voor de uiteindelijke deadline” aldus De Caluwé.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio