55ste Avond- en ambachtenmarkt

55ste Avond- en ambachtenmarkt

Foto: MF

Moerbeke-Waas - Dit jaar heeft ‘Moerbeke Feest’ vooral gewerkt om op de avondmarkt meer luister te brengen door onder meer optredens te voorzien, de markt uit te breiden en nog meer variatie te bieden. En kregen ze groen licht om vuurwerk af te steken op vrijdag 24 augustus omstreeks 23u. De markt begint om 18u.

Naast de ambachten zoals een smid, stoelenmatten, mandenvlechter, koorddraaiers, vlegelen, kaarsen en juwelen maken, klompenmaker, Brusselse kant, Egyptische beelden, kalligrafie, pyrografie, haken, breien, een stad van de zee, houtdraaien. Werd het traditionele aanbod uitgebreid met een koperbewerker, karikaturist, een pompenhersteller, een hoefsmid, een ukelele muzikant, een ontwerpster historische kledij en zal er iemand aanwezig zijn die maliënkolder brengt.

Ook zijn er diverse optredens, zo zal muziekschool Ozma de avondmarkt opluisteren met verschillende bands die werden samengesteld met leerlingen van deze school. 

Mini Moerbeke organiseert om 20u00 een demo easy Fun-dance en om 20u30 een demo Zumba

Annelou (Katrien Alderweireldt) organiseert een kleine modeshow op het podium en Aquarella biedt een bandje aan ter hoogte van de markt.

Omstreeks 23u het hoogtepunt van deze editie het vuurwerk, aan het rond punt in de Opperstraat, vanop de oude spoorwegbedding.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio